ZAKOPAO JE, PA ROŠTILJAO NAD NJENIM TELOM! Posle 20 godina isplivavaju detalji JEZIVOG ubistva, dnevnik otkrio sve TAJNE

Zanimljivosti

Potresni detalji ubistva trudne žene i majke tri sina od strane Endrua Grigsa izašli su na videlo.

ladnokrvni ubica Endrju Grigs uživao je u porodičnim okupljanjima u bašti svoje kuće sa drugom ženom, dok je u isto vreme ispod travnjaka iste bašte zakopano telo prve žene koju je ubio dok je bila trudna, piše Dejli mejl. Debi Grigs (34) bila je u četvrtom mesecu trudnoće kada je nestala iz svog doma u Dilu u Kentu, usred noći 5. maja 1999. godine.

Iako je Grigs (60) 2019. osuđen za ubistvo svoje prve žene, njeno telo je tek sada otkriveno, kao i jeziva istina o tome šta se dogodilo. Grigsova druga supruga – koja neverovatno liči na njegovu prvu i čak se zove Debi – često je objavljivala fotografije njihove bašte na društvenim mrežama, nesvesna jezive istine koja se skrivala ispod travnjaka.

Bezbrižne porodične fotografije sa njihovog imanja u St. Leonardi, su danas u drugačijem svetlu, s obzirom da je poznato da je Grigs, dok na fotografijama opušteno peče roštilj ili pijucka vino sa Debi br. 2 – zapravo sve vreme znao gde je telo zakopano. Druga supruga Debi (58) bila je uverena u nevinost svog muža i nakon što je uhapšen i optužen za ubistvo. Čak i nakon osude 2019. godine, objavila je njihovu fotografiju sa krstarenja, uz reči: ‘Bože, kako volim ovog čoveka.’ Godine 2013. objavila je seriju fotografija velike bašte, na kojoj se vidi travnjak i baštensko jezerce okruženo kamenom.

Telo otkriveno nakon dojave
Endru Grigs je 19. oktobra 2019. osuđen zbog ubistva svoje prve žene. Njeno telo je otkriveno kada je policija, nakon dojave, iskopala zadnji vrt kuće u koju se Grigs preselio u julu 2001. godine, nakon što se početna istraga o tome gde je njegova trudna žena nestala završila neuspešno. Ljudski ostaci, uključujući fragmente zuba, pronađeni su tokom pretrage, a obdukcija 14. oktobra potvrdila je da se radi o gospođi Grigs, saopštila je policija.

Glavni inspektor Nil Kimber, iz Odeljenja za teške zločine Kenta i Eseksa, rekao je: “Prošlo je više od 20 godina otkako je muž ubio Debi Grigs, ali nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njeno telo. Žao mi je. Endru Grigs je negirao da je odgovoran za nestanak svoje žene, ali ovo otkriće je dodatni dokaz da je sve vreme lagao, nanoseći još više patnje svima koji su poznavali i voleli Debi.” Kako je došlo do smrti biće poznato nakon obdukcije.

Osuđujući Grigsa, sudija Robin Spenser je rekao: “Njeno telo nikada nije pronađeno, samo vi znate kako ste je ubili i gde ste odložili njeno telo. Upravo ste lagali tokom svog svedočenja, baš kao i u vreme Debinog nestanka. Ubivši svoju ženu, uništili ste i život tog nerođenog deteta. Možda ste bacili njeno telo u more. Poznavao si taj deo obale kao svoj džep. Ne bi bilo teško naterati njeno telo da potone.”

Sudija je rekao da je dužina vremena koje je telo gospođe Grigs bilo skriveno – čak 20 godina – i činjenica da Grigs nije otkrio gde se nalazi, predstavlja otežavajući faktor u izricanju kazne. Grigs je osuđen na minimalnu kaznu od 20 godina zatvora.

“Pretio je da će me srediti”
Ubrzo nakon što je Debi Grigs nestala, Endrju Grigs je odveo svoja tri sina u Dorset gde je započeo novi život, ponovo se oženivši. Ključnim dokazom protiv Grigsa, pokazao se dnevnik koji je gospođa Grigs vodila pre nestanka. Njegova supruga je napisala: “Tokom našeg braka suprug me maltretirao. Pretio je da će me srediti, a to znači da će mi nauditi ili će se pobrinuti da mi netko drugi naudi.”

Opisala je incident u kojem ju je suprug udario kolenom u stomak dok je bila trudna. Rekla je: “Sve što imamo zajedno zapravo je njegovo, a ja smem uživati u svemu što je zajednička bračna imovina samo zato što sam s njim. Ne dopušta mi da izađem sama. Njegove su potrebe na prvom mestu. Govori mi da sam bolesna i luda.” Dnevnik gospođe Grigs otkriva da je zabrinuta zbog toga što on provodi mnogo vremena sa devojkom, sa kojom se suočila samo nekoliko dana pre nego što je nestala, optužujući je da spava sa njenim mužem.

(MONDO)