BRAT BLIZANAC GA JE IZLEČIO ZAGRLJAJEM: Jedan dečak je imao samo 481 g i borio se za život, a rođeni su u 28. nedelji

Zanimljivosti

Ovo je priča o dva neverovatna brata blizanca!

duvek se znalo da blizanci imaju neku posebnu vezu koja se ne može lako objasniti. Priča o dva tek rođena brata i njihova nežna fotografija ostavile su svet bez teksta

Čester i Otis Grejv su jednojajčani blizanci, rođeni su u julu u 28. nedelji trudnoće. Dok je Otis rođen sa 1 559 g, njegov brat Čester imao je svega 481 g, zbog čega se borio za svoj život. Otis je sada otpušten iz bolnice, raste i razvija se kako treba, dok se njegov bata i dalje bori. Ipak, uspeo je da dogura do 1 503 grama.

Roditelji smatraju da je mališa uspeo da se razvije isključivo zbog ljubavi koji mu je pružao brat blizanac. “Maženja su mu pomogla da se bori”, rekla je mama Keli.

Ona je ispričala i kako je izgledao njihov prvi susret nakon dva meseca. Otis je spavao, a Čester ga je neprestano posmatrao, nije mogao da skine pogled sa njega. Roditelji su zabeležili ovaj nestvarni susret dva brata u bolnici.

Mama je ispričala u kakvom je stanju mališa sada: “Još je u inkubatoru i dobija kiseonik. Jedva čekamo da stigne kući, nadamo se da će uskoro.” O razlici u veličini dva dečaka roditelji su saznali već u 16. nedelji trudnoće. Ovo je, zapravo, posledica selektivnog intrauterinog ograničenja rasta. To je stanje zbog kog Čester nije dobijao hranljive materije iz posteljice. Već u 19. nedelji mama je primljena u bolnicu, gde su joj vršene i operacije odvajanja beba u materici. To je urađeno u slučaju da maleni Čester ne uspe da preživi, kako bi se Otisov život spasao.

U 28. nedelji porođaj je krenuo, a mama je morala na carski rez. “Otis je rođen prvi i odmah je stavljen u inkubator. Posle njega rođen je Čester. Imao je upalu tkiva u crevima, rupu u srcu, ali se ona, srećnom, zatovrila. Uz to je morao i na operaciju oka”, ispričala je mama Keli.

“Otis je sa nama, ali je osećaj tako gorko-sladak, jer ne možemo potpuno da uživamo kada nisu obojica tu”, rekla je iskreno. Porodica ima i tri starija deteta – Fibi (10), Florens (8) i Alberta (5).

mondo.rs