Potresni snimak majke ubijene Petre (2): Minut i 49 sekundi koji su zaledili Vršac i Srbiju

Region

Može žena da priča šta god hoće. Svi neke papire popunjavaju, a moje ćerke nema, kaže Suzana

Želim svima da se zahvalim na ovoj podršci iz sveg srca, na osećanju i svemu… Neću dozvoliti više nijedno dete prođe kao moja Petra. Nijednoj ženi se ne veruje u ovoj zemlji – kroz suze, jecaje i vapaj počela je svoju ispovest ispred Centra za socijalni rad Suzana Budimirović, majka ubijene devojčice Petre (2) iz Vršca.

– Može žena da priča šta god hoće…

– Svi neke papire popunjavaju, a moje ćerke nema.

– Ja se nadam da ću moći da napravim Fondaciju, da se više nikome ne desi kao što je mojoj ćerki i meni. Sve će da se dokaže kroz šta sam prošla, svi su umreženi – kaže Suzana.

Nema osobe koja nije plakala na ove reči majke.

Protest ispred Centra za socijalni rad počeo je danas u 13 časova

Ubistvo
Marko Budimirović (35), koji je ubio ćerku, pa presudio sebi, godinama je zlostavljao suprugu Suzanu što je bio razlog da ona podnese zahtev za razvod braka.

Uprkos svemu tome Centar za socijalni rad je dozvolio da otac uzme dete kod sebe i dobije starateljstvo nad njim. Za “Telegraf.rs” nisu odgovorili na pitanja, a drsko su spustili slušalicu kada smo želeli da ih kontaktiramo.

Marko je dete udavio u posudi sa vodom, pa se obesio. Pre zločina supruzi Suzani je posalo poruku – “ubiću dete, pa sebe”.

Prema presudi, u vremenskom periodu od 2017. godine i zaključno sa 29. aprilom 2022. usled mešovitnog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog poremećaja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge tako što ju je u dužem vremenskom periodu fizički i psihički zlostavljao ograničavajući joj kretanje, te nedozvoljavajući joj da se viđa sa kim želi, određujući joj koje knjige sme da čita, nedozvoljavajući joj da koristi bilo kakvu vrstu društvenih mreža dok je on na poslu, želeći da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, te kada bi se za bilo šta usprotivila udario bi joj šamar za svaku

sitnicu.

Ćutanje Centra za socijalni rad
Povodom zločina u Vršcu kada je otac Marko Budimirović (35) u stanu ubio dvogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo, redakcija Telegrafa obratila se na adresu Centra za socijalni rad u tom gradu. Obratili smo im se sa pitanjima u vezi sa slučajem nasilja u porodici u kom je iz najmračnijih pobuda i jedno dete izgubilo život.

Međutim, do sada, zaključno sa časom u kom se ovi redovi pišu, od njih nismo dobili odgovor.

1. Da li je porodica bila u evidenciji centra, te od kada beleže prve prijave nasilja?

2. Dokle se stiglo sa procedurom razvoda braka?

3. Kada je razvod pokrenut?

4. Koje su informacije u vezi sa starateljstvom nad detetom tačne, te kome je dete povereno na staranje?

5. Imaju li informacija o navodnoj poruci koju je Marko B. poslao supruzi/bivšoj supruzi Suzani B. o tome da će zločin počiniti i kako to komentarišu?

(Telegrfa.rs