VIDEO Žestoki prosvjedi ispred srpske redakcije, napadnut i glavni urednik: ‘Monstrumi!’

Region

Javnost je ogorčena, stotine prosvjednika skupilo se ispred zgrade Informera u Beogradu, glavni urednik im poručio: ‘intervju sa silovateljem je novinarstvo, a hejteri nas pljuju zbog politike i osobnih interesa’

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer u Beogradu održan je prosvjed nakon što je u utorak navečer objavljen intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

Sramotni intervju zgorzio je javnost, a nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u srijedu u 13 sati gdje su pod prozorima redakcije uzvikivali ”sram vas bilo”, a napali su i glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića.

N1 Srbija izvijestila je da su prosvjednici došli do ulaznih vrata redakcije gdje su uzvikivali: “Izlazite napolje”, “Monstrumi”, “Gasite Informer”. Prosvjednici su bacili i nekoliko jaja na ulazna vrata zgrade, a stigla je i policija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by n1srbija (@n1srbija)

Prosvjed je održan u organizaciji Ženske solidarnosti, a članica udruge Anita Marković kazala je da su okupljene djevojke i žene bijesne jer su mediji, po tko zna koji put, iznevjerili žene.

– Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni suučesnici i vrše nasilje nad ženama – rekla je Marković za N1 Srbija i dodala da nasilniku nije mjesto u medijima.

Okupljeni su na prosvjedu zviždali policijskim automobilima, a podsjetili su i da je Informer ranije relatizivirao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje vjerodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Kada je vidio prosvjednike, oglasio se i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević koji je, umjesto da se javno ispriča žrtavama, ženama, ali i cijeloj državi, opravdao je sramotni intervju riječima da to rade i ‘ugledni svjetski mediji’.

– Ovaj intervju koji smo mi objavili jest novinarstvo, a svi ti koji zbog toga sada traže zabranu Informera, zato što smo se mi bavili novinarstvom, zapravo ne razumiju novinarstvo, zapravo nisu novinari nego su društveno-politički radnici – kazao je Vučićević između ostalog.

Prisjetimo se, srpski Informer je u utorak navečer na svom TV kanalu prikazao intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Njega su, naime, pokupili na ulici u Beogradu gdje živi kao beskućnik otkako je prije par tjedana pušten iz zatvora i doveli ga u studio te mu dali da sat vremena priča na televiziji. Serijski silovatelj je čak u jednom trenutku preko TV kanala uspio i zaprijetiti ženama da će ih silovati, ako je tako naumio. Ovaj sramotni prilog su opisali kao ‘megaekskluzivan’.

Opisivao je scene silovanja, a ženama je poručio da ‘u trenutku kad ih naumi silovati na sve pristanu’ i da ga ‘gledaju kao na muža ili voljenu osobu’. Dodao je da se ‘ne opiru jer će biti ranjive’.

Ovaj tabloid inače nazivaju i ‘Vučićevim’, zbog izrazite sklonosti ka srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću

24sata