SNIMAK ODUŠEVIO MILIONE: POZNATI KANAĐANIN SLUČAJNO UPOZNAO I IZNENADIO BOSANKU ENISU

Zanimljivosti

Zachery Dereniowski je motivacijski govornik i student medicine iz Kanade, koji je pratitelje diljem svijeta osvojio svojim objavama gdje uspijeva obradovati ljude i na njihovu dobrotu, uzvratiti im duplo većom. Između ostalog, tako je slučajno upoznao i jednu našu zemljakinju.

Zachery je studirao na Univerzitetu u Sydneyu, a specijalizirao se za mentalno zdravlje, kojem je posvetio i edukativne objave na svojim profilima na društvenim mrežama gdje ga prate milioni ljudi.

Međutim, tamo se sve češće mogu naći snimci gdje ovaj 29-godišnjak prilazi potpunim strancima na čiju im dobrotu uzvrati svojim dobrim djelom.

Među brojnim ljudima koje je obradovao, našla se i jedna Bosanka, za koju je poznato da se zove Enisa.

Zachery je Enisu sreo na Univerzitetu Windsor u Ontariju, gdje radi kao higijeničarka. S namjerom da obraduje prvu osobu koja bude ljubazna prema njemu, zaustavio je baš nju pitavši je da porazgovaraju i objasnivši kako mu nedostaje njegova porodica kući.

Uprkos obavezama, Enisa nije odbila Zacheryja, već je izdvojila svoje dragocjeno vrijeme kako bi stala s njim. U njihovom razgovoru objasnila je kako na univerzitetu radi već 9 godina. Na pitanje kako joj se tu dopada, odgovorila je kako nema izbora i da “treba zaraditi novac”.

I sama je progovorila o nedostanju: “Godinu-dvije bila sam jako tužna, sada sam dobro”, rekla je Enisa spomenuvši kako u Kanadi nema nikoga od rodbine, izuzev kćerke i supruga.

Pred kraj razgovora, Zachery je otkrio koja se pozadina krije iza svega, te da Enisi, koja je bila tek tako ljubazna sa potpunim strancem, želi pokloniti 1.500 dolara.

Enisa je isprva djelovala iznenađeno, misleći da se Zachery šali i odbijajući njegov novac.

Sačuvaj to za školu, djevojku… – uporno je govorila, vraćajući mu novac, što Zachery nije htio ni da čuje.
Ja sam ovdje do 23 sata večeras. Ako ga zatrebaš, čuvat ću tvoj novac – rekla je Enisa Zacheryju.
Za kraj, poručila je kako je njena želja da svijet bude “bez rata i sukoba”, nakon čega su se ona i Zachery snažno zagrlili.

Snimak su, pregledala preko 2 miliona ljudi, a nizali su se i brojni komentari korisnika kojima ovo nije prvi put da ih je Zachery oduševio svojim dobrim djelom. Brojni ovakvi primjeri mogu se naći na profilu ovog mladića koji je uspio usrećiti totalne neznance, beskućnike i druge slučajne prolaznike.

@mdmotivator

“No war. No fighting.” — 🥺❤️ (Donation L1NK LIVE) #bosnia #janitor #money #family #kindness #support #university #canada

♬ original sound – Zachery Dereniowski

hayat.ba