Valentina i Anđela prvi put ušle u prodavnicu igračaka: Skromne devojčice obišle sve, a uzele samo par stvari

Showbizz

Nisam mogla da im kažem da krenemo kući, bile su presrećne, priča nam Tamara

Čuvena humanitarka Tamara Misirlić uprkos tome što je jako mlada, već je mnogima pomogla. Devojka velikog srca, preko koje je cela Srbija saznala za devojčice Valentinu i Anđelu koje žive duboko u šumi nadomak Vlasine, rešila je da ove devojčice željne svega, obraduje prvom posetom prodavnici igračaka.

Pored svih dobrih ljudi koji su se javili kako bi pomogli, mlada Tamara je posetila decu i priredila im dan koji će pamtiti.

– Otšla sam kod njih i pitala roditelje da li mogu decu da povedem u grad. One su bile presrećne. Majka je htela da krene sa nama, ali smo na kraju odlučile da idemo same. One su bile presrećne, spremile su se za dva minuta i krenuli smo put grada. Vodila sam ih u šoping, kupila im odeću, obuću, torbice, nakit i patike. Potom smo otišle u prodavnicu igračaka, one su obišle celu prodavnicu, na kraju su uzele par igračaka. Zatim sam ih odvela u kafić, popile su sok i pojele po kolač, malo smo se zadržale i počeo je da pada mrak. Nisam mogla da im kažem da krenemo, bile su jako srećne, ali sam morala. Došli smo do sela, pošto je bio mrak uz lampu smo stigle do kuće, a videla sam da su i roditelji bili zabrinuti. Najbitnije je da su one srećne – kaže Tamara devojka ogromnog srca.

Put do tamo je bio težak, ali je najteže bilo kada smo došli do samog sela. Naime, pored puta se nalazi malo brdo. Tu su sedeli otac Ivan i majka Svetlana Milanov koji su nas sačekali, a onda je tek krenulo putovanje do kuće.

Nameštaj je veoma star i dotrajao, kreveti su improvizovani kako bi se na njima spavalo, a u celoj kući sija samo jedna sijalica. Jedna od bitnijih stvari, budući da su roditelji bolesni, jeste da nemaju komšije, i da je prva kuća udaljena nekoliko stotina metara od njih. U celom selu, samo u dve kuće žive ljudi. Hitna pomoć, vatrogasci i policija nemaju pristup kući, jer nema puta do njih, samo jedan jedini koji vodi kroz šumu.

Nakon naše posete porodici, u medijima se pojavila informacija da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio i rekao da će učiniti sve da pomogne porodici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici u Predsedništvu, čim su pročitali ovu tužnu priču, odlučili su da pomognu, objavila je na svom Fejsbuk profilu Tamara Misirlić, humanitarka iz Vranja koja je pokrenula akciju za ovu porodicu.

Vest o devojčicama, Valentini i Anđeli, koje u teškoj nemaštini žive sa bolesnim roditeljima u mestu Drajinci nadomak Vlasine, duboko je potresla predsednika Vučića i njegove saradnike, preneli su mediji.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu porodici, mogu da uplate novac za sređivanje njihove kuće.

Račun za donacije: 200-3453980101008-90

Fondacija “Tamara Misirlić”

Svrha uplate: Pomoć Valentini i Anđeli

Devizni račun: RS35200345398010198860

SWIFT/BIC: SBPORSBG

telegraf.rs