AKO SVAKI DAN RADITE TRBUŠNJAKE, EVO ŠTO ĆE SE DOGODITI VAŠEM TIJELU

Region

Posljednjih mjeseci mnogi su dobili koji centimetar u struku pa je idealno vrijeme za početi vježbati.

Iako je fitness napredovao, i dalje su najpopularnije osnovne vježbe koje ne zahtijevaju ništa osim vlastite tjelesne težine poput sklekova, planka, čučnjeva, zgibova, marinaca i trbušnjaka.

Američko vijeće za tjelovježbu navodi da za gubitak masnog tkiva nije učinkovito raditi samo jednu vježbu. Drugim riječima, ako dosljedno vježbanjem ciljate samo jednu mišićnu skupinu, nećete uočiti da se to područje smanjuje.

Ipak, to ne znači da uvrštavanje trbušnjaka u rutinu tjelovježbe nema smisla. Važno je samo kombinirati ih s drugim vježbama kako biste iskusili sve njihove dobrobiti.

Najveća prednost trbušnjaka je što jačaju core. Na drugom mjestu, popravljaju vam ravnotežu što znači da ćete lakše izvršavati svakodnevne zadatke kao što je primjerice vezanje cipela.

Mayo klinika objašnjava da slabi core može rezultirati “lošim držanjem, bolovima u donjem dijelu leđa i povredama mišića”.

Ako redovno radite trbušnjake, zapravo trenirate i mišiće zdjelice, donjeg dijela leđa, bokova i trbuha, dodaje The List.

Snažan core znači i veću izdržljivost, odnosno moći ćete vježbati više i duže, a manje ćete se umarati i imati energije i za druge zadatke u danu kao što je čišćenje kuće.

Trbušnjaci se smatraju vježbom snage, ali ne zahtijevaju utege ili neke druge rekvizite. Možete ih prilagoditi svojoj kondiciji i izvoditi bilo kad i bilo gdje.

Ne može se poreći da su trbušnjaci izvrsna svakodnevna vježba, i dok god slušate svoje tijelo, odmarate kad je potrebno, slijedite odgovarajuću tehniku ​​i formu i imate realna očekivanja, bit ćete vrlo zadovoljni rezultatima.

hayat.ba