BILJANA TRI GODINE SMIŠLJALA MUŽEVO UBISTVO: MAĆEHA JOJ U NEZNANJU POMOGLA DA SAKRIJU TIJELO

Region

Biljana Stojanović (38) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, koja je, kako se osnovano sumnja prije četiri godine ubila muža Ivana (40) i zabetonirala ga u buretu štali, potrudila se da kobnog dana u kući ne bude nikoga ko bi mogao da bude svjedok jezivog zločina.

Ona je maćehu Stojanku prethodno poslala kod sestre, djeca takođe nisu bila kod kuće, a kada je ostala sama sa suprugom, presudila mu je sjekirom. Biljana je pune tri godine hladnokrvno i smišljeno skrivala zločin, koji je otkriven tek nakon što je ona počinila samoubistvo, popivši otrov u istoj štali u kojoj je sakrila tijelo ubijenog supruga, piše Blic.

– Tog dana kada je počinila zločin maćehu Stojanku (77) poslala je da obiđe sestru u selo Sinkovce kod Leskovca. Djeca takođe nisu bila kod kuće, tako da nije bilo svjedoka zločina koji je uslijedio. Kada se Stojanka vratila posle četiri dana kući, začudila se što nema Ivana. “Biljo, a gde je Ivan?”, upitala ju je. “Hitno ga zvaše za Rusiju, ode”, odgovorila joj je BIljana – priča izvor Blica upućen u slučaj.

Kako saznajemo, krvave ćebiće kojima je upijala i čistila Ivanovu krv stavila ih je u zamrzivač kako se ne bi osećao miris krvi. A tek kasnije ih je bacila.

Kako bi prikrila tijelo koje se nalazilo u jednoj od pomoćnih prostorija, Biljana je maćehi ispričala da je pronašla neko zlato u okolini sela i da treba da ga zabetoniraju u buretu u štali kako ga lopovi ne bi pronašli. Maćeha Stojanka joj je pomogla, ne znajući da se u tom buretu nalazi Ivanovo tijelo!

– Bilja joj je vikala: “Ajde, nane, da mi pomogneš”. U plastično korito Bilja je sipala cement i pijesak, a Stojanka je dolivala vodu za malter, kojim je ozidano bure u štali. Maćeha je mislila zaista da betoniraju bure sa zlatom u štali. Pričala je da se tresla od straha dok joj je pomagala. Policija je maćehu vodila na poligraf kako bi proverila da li laže i ispostavilo se da je sve što je ispričala bilo istina – starica zaista nije znala za zločin – dodaje izvor.

Stojanka je priznala da nikome nije smela da ispriča za tajno betoniranje u štali.

– Jedan od rođaka, Biljanin brat od tetke, ljutio se na Stojanku što nije ranije ispričala za to tajno betoniranje, a ona je priznala da nije smela jer je Biljana zaklela da nikome ne kaže. “Da nemaš bratane i sestričine ako nekome kažeš da smo sakrile zlato. NIsam smela, ubila bi me”- tim riječima se pravdala Stojanka zbog čega za melterisanje u štali niko nije smeo da zna – dodaje izvor.

Ubistvo se, kako Blic saznaje, desilo u jednoj od soba u kući, koja je nakon toga sljedeće tri godine bila zaključana. Biljana je maćehi dala isto objašnjanje – soba mora biti pod ključem zbog zlata.

– To je soba u kući u kojoj su živjeli, nalazi se pravo kad se uđe u dvorište. Pričala je da i tu ima zlata pa maćeha nije smela ništa ni da pita ni da otvori. Kada je Biljana počinila samoubistvo, nakon što je nađeno Ivanovo telo, policija je detaljno pregledala celu kuću. Utvrđeno je da je ta zaključana soba prekrečena, ali kada su forenzičari isprskali zidove tečnošću za detektovanje krvnih mrlja – jezivi tragovi zločina počeli su da se pojavljuju u prostoriji! Verovatno ga je ubila na spavanju. Mada, kad čovjek ne očekuje, napad može da ga iznenadi i dok jede ili sedi na stolici – dodaje izvor.

Rođaci I komšije iz sela prekjuče su se okupili u Velikom Trnjanu kraj BIljaninog groba na navršenih 40 dana od njene smrti. Većina meštana još uvek ne može da poveruje da je mogla da izvede takav zločin.

Rođaci brinu o djeci
Mještani Velikih Trnjana kažu da su najbliži rođaci priskočili u pomoć I preuzeli brigu o troje Ivanove i Biljanine dece.

– Najstarija ćerka koja je punoletna, upisala je višu školu u Leskovcu i nedavno je dala prvi ispit. Ona živi kod Biljaninog brata od tetke koji ima stan u Leskovcu, a u izdržavanju će pomagati Ivanov brat Nenad. Drugo dvoje dece, sin i ćerka, biće kod Biljanine majke koja živi u Leskovcu i kod Biljanine sestre koja živi u jednom selu u blizini Leskova, a koja nema djecu – pričaju komšije iz sela.

hayat.ba