Sanja Vulić traži deportaciju Schmidta: “On poziva na linč i skidanje glava”

Region

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić pozvala je direktora Službe za poslove sa strancima Slobodana Ujića da hitno deportuje visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Kako je kazala za medije u bh. entitetu RS, Schmidt narušava ustavni poredak BiH, pravi razdor među narodima i stvara konfuziju.

“Christian Schmidt u Njemačkoj ne može biti šef biroa, a u BiH bi kreirao i nametao zakone”, rekla je Vulić i naglasila da očekuje od Ujića da pokaže odgovornost, hrabrost i odlučnost koja ‘krasi Srbe i isprati ga iz BiH’.

Ona je naglasila da se o budućnosti u dejtonskoj BiH treba da dogovaraju Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a ne da “turisti u BiH” vrše eksperimente nad narodima i BiH.

“Schmidt pravi razdor među narodima u BiH. Poziva na linč i skidanje glava. Ušutkuje nas! U doba demokratije zabranjeno nam je da govorimo, jer ako članovi CIK-a pogrešno protumače naše izjave bit ćemo izbrisani sa liste. Nije ni čudo što ne volimo BiH kad su nas razni “šmitovi” pretvorili u robove”, rekla je Vulić.

Podsjetimo, u odbranu Milorada Dodika, lidera SNSD-a, na jednoj od sjednica Predstavničkog doma BiH, stala je Sanja Vulić koja je upozorila da će na svaku prozivku na račun zvaničnika SNSD-a reagirati “onako kako ne dolikuje ženi i dami”.

“Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene bog”, kazala je Vulić, te izazvala zaprepaštenje zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

radiosarajevo.ba