Nevrijeme diljem Hrvatske: U Istri padala tuča, grmljavina u Zagrebu, u Karlovcu poplava

Region

Toplinski val polako popušta, zbog čega je u nekim dijelovima Hrvatske došlo i do poplava. U Istri je nevrijeme bilo posebno žestoko prijepodne, a u međuvremeno je stiglo i do Zagreba

Toplinski val polako popušta, zbog čega je u utorak diljem Hrvatske došlo dugoočekivano osvježenje. U Istri je jutros padala tuča, dok je Karlovac poplavljen. Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i Zagreb.

Nova runda pljuskova stiže na sjeverozapad Istre gdje je temperatura pala na 22 °C uz osvježavajući sjeverac. U Puli (Egipat) i dalje prži na 31 °C. Mala nada ostaje još večeras kada pokoji neverin može zalutati i na to područje – objavio je Istramet na Facebooku uz radarske snimke gdje su nad Porečom sijevale munje.

Mokre ulice Rijeke natjerale su šetače da potrče, a ostatak dana osvježenje bi trebalo stići u još dijelova Hrvatske.

– Naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su mogući i na istoku zemlje. U Dalmaciji pretežno sunčano, a prema večeri uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C – javlja DHMZ.

24sata