SMIJU LI PSI JESTI JABUKE? EVO KOJE VOĆE MOŽETE DATI LJUBIMCU BEZ STRAHA

Zanimljivosti

Kad hranite psa voćem, uvijek trebate biti na oprezu.

Trešnje i grožđe, naprimjer, otrovni su za pse. Drugo, poput banana, može biti poslastica za vašeg četveronožnog suputnika.

Može li jedna jabuka dnevno otjerati veterinara? Da, jabuke su sigurne za pse. Bogate su vitaminima A i C, niskokalorične i sadrže puno vlakana. Zbog toga mogu biti zdrav i ukusan međuobrok, kako za vas, tako i za vašeg ljubimca. Psu možete servirati čak i kašu od jabuke, pod uvjetom da ne sadrži dodani šećer. Kašu možete zamrznuti u posudama za led i ponuditi psu ukusnu, osvježavajuću ljetnu užinu.

KOLIKO JABUKA PAS SMIJE POJESTI?

Kao i ostalo voće, psi bi jabuke trebali jesti povremeno. Hrana za pse sadrži sve hranjive tvari potrebne vašem ljubimcu pa mu dodatni vitamini iz voća nisu nužni, već će poslužiti kao slastica. Držite se kriške ili dvije umjesto da ljubimcu poslužite cijelu jabuku.

Kora od jabuke također je sigurna za konzumaciju, čak može biti dobra za one pse kojima je potrebno više vlakana, prema Američkom kinološkom klubu. Psima s osjetljivim probavnim sistemom ogulite jabuku kako biste izbjegli želučane tegobe. Također je dobra praksa izrezati jabuku na manje komadiće kako biste psu olakšali žvakanje i izbjegli opasnost od gušenja.

Obavezno uklonite jezgru, stabljiku i sjemenke. Sjemenke jabuke sadrže amigdalin, koji oslobađa cijanid kada se žvače i probavi. Velika količina može naštetiti vašem psu ako se proguta.

Dodatna prednost hranjenja vašeg psa jabukama je ta što može pomoći kod zatvora, proljeva i drugih probavnih problema.

Za pse su, osim jabuka, sigurne i borovnice, dinja, brusnice, krastavac, mango, naranče, breskve, kruške, ananas, maline, jagode, lubenica i bundeva.

Za pse je toksično grožđe, avokado i trešnje.

hayat.ba