Susjedi Nikoline Pišek otkrili: ‘Sama sjedi u kafiću, psi joj pružaju utjehu da ne potone’

Showbizz

Susjedi Nikoline Pišek otkrili: ‘Sama sjedi u kafiću, psi joj pružaju utjehu da ne potone’

Voditeljica je utučena i ne razgovara puno sa susjedima u prolazu, ali joj to, oni ne zamjeravaju. ‘Sve je podredila kćerki, a ona će tamo u školu gdje je i starija kćerka, ovdje sada nema nikoga, kažu prvi susjedi Nikoline Pišek

Prošlo je više od mjesec dana otkako je preminuo suprug Nikoline Pišek (46), povjesničar umjetnosti Vidoje Ristović. Voditeljica i kći Una i dalje žive na relaciji Zagreb – Beograd, samo što sve rjeđe posjećuju srpsku prijestolnicu, piše Kurir.

Kako njezini najbliži susjedi kažu, voditeljica je utučena i ne razgovara puno sa njima u prolazu, ali joj to, naravno, nitko ne zamjerava.

– Pozdravila me je, ali to je bilo sve. Uvijek voli da stane i popriča, sada to nije bio slučaj. Tijekom šetnje sam je vidio nekoliko puta kako sama sjedi u kafiću i ne zadržava se dugo. Razumijem je, kome bi bilo do razgovora nakon svega, naročito jer bi je ljudi zapitkivali upravo za Vidoja. Neka skuplja snagu za dijete, to je najvažnije. Jaka je ona, život ide dalje, sreća da kćerka i ona imaju jedna drugu – zaključio je jedan od susjeda iz ulice, koji ju je vidio nakon dužeg vremena od obiteljske tragedije.

U vrlo prometnom dijelu grada gdje stanuje Nikolina, svi znaju za pokojnog supruga i nju, i nitko nije imao ružnu riječ da kaže za bračni par.

– Divna obitelj, stvarno je tragedija što ih je snašlo. Čula sam da će prodati taj stan, ali pitanje je što je istina sada. Najbitnije je da otplače ovaj period i posveti se isključivo kćerki i sebi. Psi joj sigurno pružaju veliku utjehu također. Kada dođe, uglavnom vrijeme provodi vani, šetajući ih. U ovakvim trenucima i jeste najbitnije da čovjek što više skrene misli, da ne bi potonuo psihički. Ona sada živi na ovoj adresi, a Vidojev otac Miša je ostao u starom stanu – rekla nam je gospođa Marija.

Kažu da im je svima draga Nikolina.

– Mnogo mi je žao što se jedan mlad život ugasio. Djelovali su kao skladan par, duhovit, stalno su nešto zafrkavali jedno drugo. Ona djeluje nježno, ali je očigledno iznutra jaka. Trudi se da sve podredi kćerki i ostane pribrana. Ne dotiču je naslovi i spekulacije oko Vidojeve smrti, i to stoički podnosi iako joj sigurno nije lako. Sada je jasno da je alkohol glavni krivac za njegovu smrt – rekla je jedna starija gospođa i dodala:

– Čula sam od drugih da se javi, ali da nije raspoložena za neki duži razgovor.

Susjedi kažu da će Nikolina najvjerojatnije život nastaviti u Zagrebu.

– Ona je živjela na relaciji Srbija-Hrvatska zbog Vidoja, jer su njegovi poslovi bili ovdje. Međutim, mislim da će sada više vremena provoditi tamo. Sve je podredila kćerki, a ona će tamo u školu gdje je i starija kćerka. Tamo i majka može da joj pomogne, ovdje sada nema nikoga. Naravno da će dovoditi kćerku da vidi djeda, ali mislim da će njeno stanište biti stan koji je kupila prije tragedije – kaže susjeda.

24sata