OVAJ TRIK MOŽE DA IZVEDE SVAKO: DJEVOJKA USPJELA DA SKINE 21 KILOGRAM UZ ODLIČAN SAVJET

Zdravlje

Period nakon tokom i nakon trudnoće je težak za svaku majku, pored brige o bebi i drugim obavezama, često se javlja i problem sa viškom kilograma nakon trudnoće, koji izaziva veliko nezadovoljstvo.

Ipak, jedna mama je našla rješenje i rešila se svih muka, a njen trik je toliko jednostavan i daje nevjerovatne rezultate.

Kaitie Persel iz Australije oslabila je 21 kilogram nakon porođaja, a ono što je veliki izazov za mnoge mame postigla je zahvaljujući jednom veoma jednostavnom triku koji čini čuda za mršavljenje. Naime, ona je slobodno vrijeme koristila da unaprijed pripremi obroke, tako da u momentima kada je umorna nije morala da se bavi kuhanjem.

Kako je objasnila za britanske medije, jedan dan u nedelji Kaitie odvaja za kuhanje i tada unaprijed spremi 60 porcija od sedam različitih jela koja mogu da se zamrzavaju i kasnije podgrijavaju. Njen izbor su bila pikantna jela kao što su cury, meksičke lazanje, pileći i goveđi paprikaš, enčilade sa piletinom, čili kon karne, a svaka porcija je sadržala između 260 i 575 kalorija.

Savjet ove mame drugim ženama koje muče istu muku je da pripremaju dvije, tri večere unaprijed i zamrznu ih. Tako neće morati da brinu o spremanju zdrave i nutritivno izbalansirane hrane u najgorem trenutku, odnosno kada se bave bebom i pripremaju je za spavanje.

Hrana treba da bude potpuno odmrznuta prije podgrijavanja – kaže Kaitie i savjetuje pripremu samo onih namirnica koje mogu da se zamrznu i podgrijju, kao što su tjestenine, variva i cury.

Kaitie kaže da ovaj način, osim što štedi vrijeme, takođe i štedi novac. Kupovina sastojaka “na veliko” obično bude jeftinija, a kada se kuha u kontinuitetu nekoliko sati, takođe se šteti energija jer nema čestog paljenja šporeta i zagrijavanja svaki put.

Kuhanje štedi vrijeme i novac. Često skuham veliku porciju jednog obroka koji pretvorim u tri, a kasnije dodam povrće kako bih još uštedjela – istakla je.

hayat.ba