TRIK ZA JEDNOSTAVNO UKLANJANJE PLIJESNI IZ KUPATILA

Zanimljivosti

TRIK ZA JEDNOSTAVNO UKLANJANJE PLIJESNI IZ KUPATILA

U kupatilu zbog velike količine vlage dolazi do stvaranje plijesni. Dobra vijest je ta da je možete ukloniti na jednostavan način.

Plijesan se najčešće stvara na fugama i oko lavaboa. Kupite odstranjivač plijesni s aktivnim hlorom i naprskajte prljavo područje. Pustite da odstoji 30 minuta, izribajte plijesan četkom i obrišite mokrom krpom.

Destilovano sirće također može biti od pomoći. Naspite ga u bočicu s raspršivačem i nanesite na plijesan. Sačekajte 30 minuta i obrišite. Ukoliko niste uspjeli ukloniti sve, ponovite ovaj postupak.

Još jedan od načina čišćenja je miješanjem 1/2 šolje sode bikarbone i nekoliko kašičica vode. Smjesu koju ste napravili stavite na plijesan i ostavite da odstoji 10 minuta. Naravno, ponovo je trebate izribati četkom i obrisati.

Za plijesan na ofarbanim površinama, pokušajte s prirodnim sredstvom za uklanjanje poput bijelog sirćeta, boraksa i vode. Dakle, pomiješajte dvije kašike boraksa s 1/4 šolje sirćeta i dvije šolje vrele vode. Sipajte u bočicu s raspršivačem i nanesite. Izribajte i obrišite.

hayat.ba