VRSTA KAFE KOJU PIJETE OTKRIVA DOSTA O VAŠOJ LIČNOSTI

Zanimljivosti

VRSTA KAFE KOJU PIJETE OTKRIVA DOSTA O VAŠOJ LIČNOSTI

Svaki put kad naručite kafu odajete i nešto o svojoj ličnosti.

Tako bar tvrdi bivši policijski detektiv i psiholog Darren Stanton koji kaže da iza svake naše narudžbe kafe leži neko dublje značenje, a otkrio je šta kafa koju pije otkriva o osobi.

Crna kafa

Onaj ko naručuje crnu kafu zna da neće morati čuti dodatna pitanja o šećeru, toplom i hladnom mlijeku i sl. Prema Stantonu, ako vam se ta ideja sviđa, vjerovatno ste odlučni, fokusirani na bitno i ambiciozni, ali stručnjak tvrdi da možete biti i pomalo samodopadni i sebični.

Kafa s mlijekom

Osobe koje kafu piju s mlijekom su najležernije, kaže stručnjak koji za njih tvrdi da ne vole riskirati, da su simpatični i da se obično sa svima dobro slažu. I izbjegavaju komplikacije.

Cappuccino

Cappuccino je, kaže Stanton, avanturistički napitak, a one koji ga piju čini zabavnima. Prema njemu, ovi se ljubitelji kafe ne boje nepoznatog, prema svemu su otvoreni i uvijek spremni probati nešto novo.

Espresso

Slično kao i osobe koje piju crnu kafu, oni koji u kafiću naruče obični ili dupli espresso vjerojatno su uvijek iskreni, otvoreni i ne vole besmislice. Naručivanje espressa pokazuje i avanturizam.

Kafa s okusom čokolade

Spajajući sofisticiranost kafe sa slatkoćom čokolade, ljubitelji Moche su obično ekstrovertirani, otvoreni i prilično glasni, a prijatelji ih obično smatraju vrlo zabavnima i vole biti u njihovom društvu.

Bijela kafa

Ako kafa s okusom čokolade označava bezbrižne ljude, osobe koje piju bijelu kafu potpuna su suprotnost, kaže stručnjak. Prema njemu u ovom napitku najčešće uživaju snobovi koji vole biti sami, bez obzira na neslaganje drugih ostaju pri svom mišljenju i izrazito su inteligentni ali se pridržavaju pravila.

hayat.ba