Putin: Sukob je bio neizbježan, naši ciljevi su plemeniti, želimo pomoći ljudima u Donbasu

Svijet

Putin: Sukob je bio neizbježan, naši ciljevi su plemeniti, želimo pomoći ljudima u Donbasu

Vlasti u Kijevu, potaknute od strane Zapada, odbile su poštivati sporazume iz Minska koji su imali za cilj mirno rješenje problema u Donbasu, rekao je ruski predsjednik

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je, tijekom posjeta kozmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti gdje bi se trebao sastati s bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, kako je sukob s proturuskim snagama u Ukrajini bio neizbježan.

– Danas naši časnici sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu, u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Djeluju hrabro, kompetentno i učinkovito te koriste najmodernije vrste oružje s jedinstvenim, neusporedivim karakteristikama – rekao je, javljaju ruske agencije, prenosi BBC.

Putin je uvjeren da će ciljevi operacije zaštite Donbasa biti ostvareni, a poručio je i kako bi operacija u Ukrajini nedvojbeno postigla “plemenite” ciljeve i da “Rusija više ne može tolerirati genocid koji se provodi nad ljudima koji govore ruski u Donbasu”.

Tako će i biti. Nema sumnje da će Oružane snage RF ostvariti zacrtane ciljeve. Ciljevi su apsolutno razumljivi, oni su plemeniti. Glavni cilj je pomoći ljudima u Donbasu. Vlasti u Kijevu, potaknute od strane Zapada, odbile su poštivati sporazume iz Minska koji su imali za cilj mirno rješenje problema u Donbasu – rekao je Putin i u ustvrdio da se njegova zemlja ne planira izolirati od ostatka svijeta.

24sata