OVO SU DETALJI I PRVE FOTOGRAFIJE KUĆE U KOJOJ JE MAJKA UBILA DIJETE, PA ONDA SEBE

Region

OVO SU DETALJI I PRVE FOTOGRAFIJE KUĆE U KOJOJ JE MAJKA UBILA DIJETE, PA ONDA SEBE

Zagrebačka policija objavit će saopćenje za javnost s više informacija o tragediji kad uviđaj završi

U Donjoj Bistri kod Zaprešića u Hrvatskoj danas su pronađena dva tijela. Kako je Index objavio, to je potvrđeno iz policije koja je tijela pronašla po dojavi člana porodice.

U međuvremenu su se pojavile prve fotografije s lica mjesta.

Uviđaj još traje. Zagrebačka policija objavit će saopćenje za javnost s više informacija o tragediji kad uviđaj završi.

Kako Index nezvanično saznaje, policija sumnja da je majka (30) prvo ubila dijete (5), a potom i sebe.

Po vidljivim povredama, radi se o nasilnoj smrti majke i djeteta, objavila je policija dodavši da su uviđaj i kriminalističko istraživanje u toku.

Svi smo u šoku, čuli smo da je policija našla tijela, ali još ne znamo tačno šta se dogodilo. U svakom slučaju, ne možemo vjerovati da je naše malo mjesto zadesila takva tragedija, još pod dojmom – govorili su komšije majke i djeteta čija su tijela pronađena u ponedjeljak popodne u kući na području Donje Bistre.
Kako neslužbeno saznaje portal 24 Sata, beživotna tijela navodno je pronašao ženin partner i odmah pozvao policiju. Prema prvim informacijama, najvjerojatnije je riječ o ubstvu i samoubojstvu, odnosno sumnja se da je majka ubila dijete, a zatim presudila sebi. No do završetka uviđaja i rezultata obdukcije, koja će se obaviti na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na zagrebačkoj Šalati, istražitelji ne odbacuju nijednu mogućnost, pa ni onu da je riječ o nečemu drugome.

Neslužbeno saznajemo i kako se radi o povredama nanesenima nekim oštrim predmetom, odnosno sumnja se da je kao sredstvo počinjenja korišteno hladno oružje.

U selu kažu da je bila riječ o mladoj porodici, koja se u kuću na području Bistre doselila nedavno te su živjeli kao podstanari. Oboje su bili zaposleni, kažu mještani.

Nikad nije bilo nikakvih problema s njima. Ona se znala požaliti da se ne osjeća dobro, da joj je dosta svega, no to svi govorimo ponekad. Ni sanjali nismo da bi mogla učiniti ovako nešto – govorili su vidno šokirane komšije.

hayat.ba