UKRAJINSKO MINISTARSTVO IZNELO ŠOK TVRDNJE: Lokalno stanovništvo otrovalo ruske vojnike pecivom i alkoholom

Svijet

UKRAJINSKO MINISTARSTVO IZNELO ŠOK TVRDNJE: Lokalno stanovništvo otrovalo ruske vojnike pecivom i alkoholom

Dvojica ruskih vojnika umrla su u blizini Harkova nakon što su im ukrajinski civili dali da jedu otrovane pite, saopštila je ukrajinska obaveštajna agencija ministarstva odbrane.

Nesrećni vojnici umrli su odmah pošto su pojeli pecivo koje su im servirali stanovnici Izuzma, dok je još 28 vojnika završilo na intenzivnoj nezi. Nekoliko stotina ruskih vojnika “teško je bolesno” jer su pili otrovani alkohol koji su mi ponudili civili.

Ukrajinske vlasti pohvalile su se na zvaničnom sajtu ministarstva odbrane tekstom sa naslovom: Okupatore otrovali lokalni stanovnici i alkohol.

“Ukrajinci pružaju otpor okupatorima svim raspoloživim sredstvima. Prema dostupnim informacijama, meštani Izumskog okruga (Harkovska oblast) su Ruse iz 3. motorizovane divizije “lečili“ otrovanim pitama.

Usled toga su dva okupatora umrla odmah, dok je 28 prebačeno na odeljenje intenzivne nege. Njihovo trenutno stanje se razjašnjava”, naveli su Ukrajinci.

U objavi se navod i da se “još oko 500 pripadnika 3. motorizovane divizije Ruske Federacije nalazi se u bolnicama zbog teškog trovanja alkoholom nepoznatog porekla”.

Kijev tvrdi da je ruska komanda ove smrti otpisala kao “ne-borbene gubitke”.

Kurir.rs