ČAJ OD CIMETA UBRZAVA METABOLIZAM, A KILOGRAMI NESTAJU: Ali samo u kombinaciji s ovom namirnicom, a OVAKO SE PRIPREMA

Zdravlje

Čaj od cimeta za mršavljenje sjajan je način da se riješite viška kilograma i pripremite za proljetnu sezonu.

Kada je riječ o mršavljenju, svi stručnjaci se slažu u istom – bez promjene ishrane i fizičke aktivnosti nije logično očekivati rezultate na duže staze. Baš iz tog razloga većina takozvanih “brzih” dijeta najčešće kao posljedicu imaju jo-jo efekat, odnosno povratak kilograma u rekordnom roku.

Međutim, ukoliko ste ovog proljeća zaista riješili da dovedete svoje tijelo u red i izgubite uporne “zimske” kilograme, pored redukovane ishrane i obavezne fizičke aktivnosti može vam pomoći i čaj od cimeta koji i te kako može da doprinese, a nema negativnih posljedica.

Cimet ima niz benefita za organizam, a na vrhu liste je borba sa upornim masnoćama. Istraživanje sprovedeno 2012. godine je pokazalo da je ovaj začin, osim što je odličan za podizanje imuniteta, smanjenje šećera i holesterola u krvi, snažan sagorevač, poboljšava cirkulaciju i ima pozitivan uticaj na opstipaciju i smanjuje osjećaj gladi.

Ovaj napitak topi naslage ravnomjerno sa svih dijelova tijela, a pogotovo višak kilograma na stomačnoj regiji, ali samo ukoliko se konzumira na pravi način.

Kako se priprema čaj od cimeta?

Za najbolje rezultate stručnjaci savetuju da ga pripremate sa limunom kako bi dodatno pospešili proces mršavljenja, a konzumira se do 4 puta dnevno. Naravno, ukoliko vam limun smeta, slobodno čak konzumirajte i bez njega.

Sastojci:

– Čaša vode
– Kašičica meda
– Pola limuna
– 1 štapić cimeta

Priprema

Stavite štapić cimeta u vodu i sačekajte da prokuva. Nakon toga dodajte med i iscijedite limun. Po želji možete da dodate i malo đumbira ili bibera za još bolji efekat. Piće za mršavljenje je spremno. Konzumirajte jednu šolju dnevno. Najbolje bi bilo da to bude ujutru jer na ovaj način ubrzavate metabolizam.

Ukoliko ga pijete između obroka, cimet služi da suzbije osećaj gladi i unos nepotrebnih kalorija,a preporuka je i popiti ga prije vježbanja ili šetnje. Takođe, čak i da čaj od cimeta pijete jednom dnevno, u večernjim časovima, dobres trane su što sprečava potrebu za kasnim “grickanjem”, a njegova djelotvornost trajaće i tokom noći i raditi na sagorevanju masnih naslaga.

novi.ba