Zvezdaš koji brani za Kanadu negirao da se rodio u Hrvatskoj: Greška! Ja sam iz Srpske Krajine

Region

Zvezdaš koji brani za Kanadu negirao da se rodio u Hrvatskoj: Greška! Ja sam iz Srpske Krajine

To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina, rekao je Borjan

Od 1986. Kanada nije igrala na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kanađani se vraćaju među najbolje reprezentacije svijeta nakon 36 godina, što su potvrdili pobjedom nad Jamajkom 4-0 u pretposljednjem kolu kvalifikacija CONCACAF-a.

Za Kanadu brani Milan Borjan (34), inače golman Crvene zvezde. Rodio se 1987. u Kninu te su mu u nekim intervjuima znali istaknuti da je rođen u Hrvatskoj, no on je to spremno negirao spominjući Krajinu. Nosio je i majicu “Srpska Krajina” čime je privukao pažnju na sebe, a vjerojatno i naklonost Delija.

– Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu – upitao ga je novinar B92 na što je golman odgovorio:

– Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina – rekao je Borjan za B92.

Te 1987. spomenuta “Srpska Krajina” nije mogla ni postojati jer je ona unutar Hrvatske postojala od 1991. do 1995. kad su ugašene sve misli o “Velikoj Srbiji”.

– Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvih zarađenih novaca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za SAD, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a tada je otac 2000. godine odlučio da idemo u Kanadu. Obitelj i dalje živi u Kanadi i ne planiraju se vraćati.

Na pitanje o tome je li razmišljao braniti za Srbiju rekao je:

– Nemoguće je da branim za Srbiju jer imam već 40 nastupa za Kanadu. Tamo se dobro osjećam, uklopio sam se u sustav i imamo velike planove – rekao je.

Jedan je, evo, već ostvario plasmanom na SP.

24sata