Vučić se oglasio pod oznakom HITNO: Kurti ruši mir na Kosovu

Region

Vučić se oglasio pod oznakom HITNO: Kurti ruši mir na Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se oglasio na Instagramu pod oznakom “HITNO”, a povodom smjene predsjednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljane Stevanović, navodeći da je njena smjena urađena po nalogu premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je “riješio da napadne Srbe”, ali i da je pogazio Briselski sporazum koji, po ocjeni Vučića, više ne postoji.

Po nalogu Aljbina Kurtija iz kosovskih institucija danas je smijenjena sudija Ljiljana Stevanović, saopštio je Vučić i dodao da je za jutro pripremljena smjena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Aljbin Kurti je riješio da napadne Srbe, ocjenio je Vučić i dodao da je Kurti time pogazio Briselski sporazum.

“Po volji Kurtija i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji”, izjavio je Vučić na Instagramu.

Predsjednik Srbije je naveo i kako je kosovski premijer Kurti “taj koji hoće da sruši mir na Kosovu”.

“On je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gdje on živi i na jugu i na sjeveru Kosova. Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozoravamo i zemlje Kvinte i cijelu međunarodnu zajendicu, moja posljednja poruka je da šta god činili, Srbija će uvek biti uz svoj narod”, poručio je Vučić na kraju obraćanja.

Kako su ranije prenijeli mediji, Ljiljana Stevanović je smijenjena nakon što je Sudski savet Kosova naveo da “razmatra” njeno učešće na nedavnom sastanku sa predsjednikom Srbije u Beogradu.

n1