BIĆE JOŠ PARA! Evo ko i do kada treba da se prijavi ZA NOVU DRŽAVNU POMOĆ!

Region

BIĆE JOŠ PARA! Evo ko i do kada treba da se prijavi ZA NOVU DRŽAVNU POMOĆ!

Uprkos aktuelnoj krizi, Ministartvo finansija nastavlja sa planiram projektima, te novih 100 evra državne pomoći za mlade stiže za tri meseca
Mladi su početkom februara ove godine dobili novčanu pomoć od 100 evra, a uskoro stiže još toliko.

Novih 100 evra državne pomoći biće isplaćeno u junu, tokom prva tri dana meseca.

Pravo na pomoć imaju svi mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Postupak prijave izgledaće ovako:

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

– U prijavi će biti potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne – rekao je nedavno ministar finansija Siniša Mali.

Podsetimo, prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1. 017.000 mladih.

informer.rs