Jeziva najava Kadirova: Održaćemo vojnu paradu u Kijevu

Svijet

Jeziva najava Kadirova: Održaćemo vojnu paradu u Kijevu

Čelnik ruske regije Čečnija i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina Ramzan Kadirov najavio je da će se nakon pobjede u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine na koju je Rusija izvršila invaziju, održati vojna parada.

Kadirov je prenio riječi čečenskog ministra unutrašnjih poslova Ruslana Alkhanova, “obećao je da će u Kijevu biti održana vojna parada koja će označiti uspjeh ruskih trupa “nad podmuklim neprijateljem” kazao je Kadirov.

“Ministar unutrašnjih poslova Čečenske Republike Ruslan Alkhanov obišao je u Ukrajini lokaciju boraca koji učestvuju u specijalnoj operaciji protiv nacističkih bandi, kao i drugih zlih duhova”, napisao je Kadirov na Telegramu.

Podsjetimo, čečenske zloglasne jedinice učestvuju u ruskoj agresiji na Ukrajinu, a Kadirov kao vjerni Putionov saradnik često objavljuje informacije sa ratišta.

Ramzan Kadirov (45) predsjeda Čečenijom gotovo 20 godina, još od 2004. godine, a na vlast je došao nakon što je u atentatu ubijen njegov otac. Kadirov je na glasu kao borac protiv terorizma i islamističkog ekstremizma, no mnogi smatraju da je otišao korak predaleko u svojim uvjerenjima i da “privodi tiraniju nalik srednjovjekovnoj”.

n1