PRELETIO 1.300 KILOMETARA ZBOG PRVOG SPOJA, A DVA PUTA OSTAVLJEN NA CJEDILU

Svijet

Britanac koji živi u Španiji, David Stevenson (32), preko Interneta je upoznao djevojku koja mu se svidjela i zadnjih nekoliko mjeseci s njom je svakodnevno razgovarao do ranih jutarnjih sati.

Imao je velike nade za njihov prvi pravi spoj, prošli mjesec preletio je 1300 kilometara od Španije do Velike Britanije, gdje se par trebao naći, no ona se nije pojavila.

Iako bi mnogi potonuli, odlučni se David vratio kući i isti se dan ponovo ulogirao na stranicu za traženje partnera, a ubrzo se počeo dopisivati s drugom ženom, također Britankom. Bez obzira na nedavno loše iskustvo nakon par sedmica odlučio je ponovo sjesti na avion i odletjeti na Otok.

Nažalost, opet mu nije bilo suđeno. Kad je sletio u zračnu luku u Bristolu, žena s kojom je dogovorio spoj otkazala je tvrdeći da je oboljela od COVID-19. Ipak, David joj, kaže, ne vjeruje.

Na snimci koju je objavio na TikTok-u mrzovoljni David sjedi u zračnoj luci u Bristolu i otkriva kako je ponovo “izvisio”.

Još prije sam upoznao tu djevojku, prije nekih mjesec dana bili smo na par spojeva, ali onda sam morao u Španiju – ispričao je David.
Teško je izlaziti na spojeve kad živiš u drugoj zemlji, ali ja sam spreman uložiti trud, no prestala mi se javljati na pozive – dodao je David.

Prestala mu se, kaže, javljati i odgovarati na poruke čim je sletio na britansko tlo.

Kakvo razočaranje. Uložiš sate i sate; od telefonskih poziva, poruka. I onda se ne pojave – požalio se David.
Dodao je kako dan ima samo 24 sata, a on je na obje sedmica trošio veći dio dana. Svjestan je svoje nezahvalne pozicije, no nije očekivao da će mu se ovo dogoditi.

Prisjetio se drugog katastrofalnog spoja.

Ujutro sam joj poslao poruku da sam stigao na aerodrom u Barceloni. Nisam dobio odgovor, no ipak sam uskočio u avion – kazao je David.
Kad sam izašao iz aviona, video koji sam snimio o ghostanju postao je viralan i mislim da ga je vidjela. Ubrzo mi je poslala poruku da ima COVID-19, da je potpuno pogrešan trenutak za spoj i da joj je jako žao. Nimalo joj ne vjerujem… – podvukao je David.
Ipak, nije sve izgubljeno jer je, nakon videa u kojima David priča kako je “izvisio”, počeo dobivati poruke slobodnih žena koje mu pišu da žele izaći s njim i da će se sigurno pojaviti, piše Večernji list.

Otprilike dva sata nakon objave na TikToku javila mi se djevojka koja radi u baru u Exeteru i pozvala me sutra na party na kojem će biti puno slobodnih žena. Ne znam nikog tamo ali… zašto ne? – zaključio je David.
David je sad zatrpan porukama pa se još nada da će pronaći ljubav. A tiktokeri, naravno, nestrpljivo čekaju da doznaju kako je prošao party i da li je David dogovorio još koji spoj.

hayat.ba