Majka 12 djece ubijena na bojištu u Ukrajini: Spašavala je vojnike do zadnjeg i borila se

Svijet

Majka 12 djece ubijena na bojištu u Ukrajini: Spašavala je vojnike do zadnjeg i borila se

Spasila je vojnike do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku, rekla je kći ubijene žene

Ukrainka Olga Semidjanova, majka 12 djece, dobitnica titule “Majka heroina” ubijena je navodno prije dva tjedna tijekom vatrenog obračuna u gradu blizu Donjecka na jugu zemlje, prenosi Daily Mail.

Mediji prenose da je 48-godišnjakinja nastavila borbu nakon što je veći dio njezine postrojbe ubijen.

Bila je vojna je liječnica od 2014. godine u regiji Donjeck.

– Spasila je vojnike do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku – rekla je kći ubijene žene Julia za Sun.

Od 2014. godine služila je vojsku i ubijena je na granici između Donjecke i Zaporoške oblasti 3. ožujka, izvijestio je Kyiv Independent.

– Spasila je vojnike do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku – rekla je njena kćer Julia za Sun.

Olga je imala šestero djece te je posvojila još šestero iz lokalnog sirotišta. Bila je dobitnica titule “Majka heroina”, koja se dodjeljuje ženama s više od petero djece.

Živjela je u gradu Marhanetsu koji je oko 240 kilometara udaljen od mjesta gdje je ubijena početkom ovog mjeseca.

– Ubijena je u sukobu s ruskim nasilnicima. Čak i kad je vjerovala da njezina pukovnija možda neće preživjeti, isticala je svoju želju da zaštiti zemlju do kraja. Ona je nacionalni heroj. Ona je za mene heroj – rekao je Anton Geraščenko, savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova.

24sata