POVIKAO JE ‘SAD GA UBIJ’ I ONDA SAM ZAČUO PUCANJ: SVJEDOK DO DETALJA OPISAO ZLOČIN U ŠUMI! BRAĆA ZARATILA ZBOG TARTUFA

Region

POVIKAO JE ‘SAD GA UBIJ’ I ONDA SAM ZAČUO PUCANJ: SVJEDOK DO DETALJA OPISAO ZLOČIN U ŠUMI! BRAĆA ZARATILA ZBOG TARTUFA

Nebojša Erić ispričao da su pokojni Predrag i Stanislav Jeličić prvi napali njih, slomili im šoferšajbu, šutirali im psa i psovali njega i brata.

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovice jučer je počelo suđenje Dejanu Eriću, osumnjičenom za ubistvo rođene braće Predraga i Stanislava Jeličića, u selu Jarak kod Sremske Mitrovice.

Zločin se dogodilo 6. decembra 2020. kada su se braća Jeličić i braća Dejan i Nebojša Erić, koji je svjedok, sukobili oko skupocjenih gljiva – tartufa.

Optuženi je na jučerašnjem suđenju rekao da ostaje pri svemu što je ranije rekao u tužilaštvu, ali je odgovorio na pitanja. Istakao je da prije kritičnog događaja nije imao fizički kontakt sa ubijenim Stanislavom, već da su se samo bili “sporečkali”.

Kritičan događaj sa braćom Jeličić je trajao kratno, par minuta, ne mogu tačno da se izjasnim – rekao je optuženi. Njegov brat Nebojša Erić ispirčao je u sudnici šta se desilo kobnog dana.

Preko brata Dejana sam upoznao braću Jeličić prije nekoliko godina i upoznali smo se u šumi, jer smo svi tražili tartufe i bili smo u normalnim odnosima. Tog dana smo se brat i ja dogovorili da idemo u šumu, uzeli smo kopalicu i pse. Dejan je stavio rukavice i izašao prije mene iz kola, a ja sam se zadržao nekoliko minuta u autu – rekao je Nebojša:

Vidio sam da braća Jeličić dolaze do kola, i Stanislav je kopalicom udario u moju šoferšajbu i ona se razbila. Pitao sam ga zašto je to uradio, ali je on samo produžio. Čuo sam da je psovao Dejana. Kada se Dejan pojavio on mu je šutirao psa. Prema njegovim riječima, tada je Stanislav nasrnuo na Dejana kopalicom, a Predrag je nasrnuo na njega.

Predrag je sve vrijeme bodrio brata: “Sad mu j*bi majku, ubij ga!”. Čuo sam da je moj brat jaukao i klečao, a Predrag kad je mene raskrivario, krenuo je put njega. Tada sam povikao: “Pazi Dejane”, i uskoro sam čuo pucanj. Vidio sam da Dejan u desnoj ruci drži pištolj i ispalio je taj hitac, Predrag je napravio nekoliko koraka, a potom pao, Stanislav je bio još uvijek živ – rekao je on i dodao da je njegov braat nakon toga bio izbezumljen.

hayat.ba