Detalji premlaćivanja zatvorenika u Mostaru: Odvukli ga u prostoriju bez videonadzora

Region

Detalji premlaćivanja zatvorenika u Mostaru: Odvukli ga u prostoriju bez videonadzora

Oni su, kako nam je neslužbeno potvrđeno, osuđenog F.M.,koji se prethodno verbalno sukobio s jednim osuđenikom, a s kojim je nedavno imao i fizički sukob, odvukli u prostoriju gdje nema videonadzor i pretukli ga

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona su, kako je potvrđeno za portal “Avaza”, upoznati sa incidentom koji se u srijedu, 9. marta, dogodio u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, kada je pretučen zatvorenik F. M. (identitet poznat redakciji).

Kako nam je potvrdio Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK, policija je sinoć u 20.30 sati postupila u vezi ovog incidenta i to po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca.

On nam je kazao da je prijavljeno to da su dva zatvorska policajca pretukli jednog zatvorenika, koji je odvezen u CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i gdje, naveo je, dežurni ljekar se nije mogao izjasniti o stepenu povreda.

Iz MUP – HNK nam je potvrđeno da su prijavljeni policajci D. B. i D. T.

Oni su, kako nam je neslužbeno potvrđeno, osuđenog F. M.,koji se prethodno verbalno sukobio s jednim osuđenikom, a s kojim je nedavno imao i fizički sukob, odvukli u prostoriju gdje nema videonadzor i pretukli ga.

Iako su policajci pokušali zataškati cijeli slučaj, ipak u Upravi KPZ-a su za to saznali sutradan te su poduzeli sve neophodne mjere, odnosno, obavijestili su nadležne instance te otvorili i svoju istragu.

Direktor KPZ Mostar, Marijo Marić odbio je komentirati ovaj slučaj.

avaz.ba