Učenik sa jezivog snimka vršnjačkog nasilja u Obrenovcu ispisao se iz škole: Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Region

Učenik sa jezivog snimka vršnjačkog nasilja u Obrenovcu ispisao se iz škole: Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Tuča maloletnika odigrala se pre nekoliko dana u parku kod Gerontološkog centra, pored kog je i Tehnička škola “Buda Davidović”

O jezivoj tuči maloletnika u Obrenovcu, gde je jedan učenik posle brutalnog udarca završio na zemlji i počeo da se grči, obavešteno je i Ministarstvo prosvete. Kako u Ministarstvu kažu za Telegraf.rs, u školi je u skladu sa procedurama odmah sazvan sastanak Tima za zaštitu, a obavešteni su roditelji i MUP.

– Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i izrađeni su operativni planovi zaštite. Budući da se učenik koji je učestvovao u fizičkom nasilju ispisao iz škole, škola je ponovo uputila dopis policiji radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a uputiće i dopis nadležnom Centru za socijalni rad. Povređenom učeniku škola će pružiti svi potrebnu podršku zbog čega je u kontaktu sa roditeljima – odgovaraju za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

Kako dalje navode, Ministarstvo prosvete je po prijemu obaveštenja kontaktiralo ustanovu radi “praćenja realizacije procedure, dalo preporuke i nastaviće sa praćenjem daljeg postupanja ustanove”.

telegraf.rs