TIKTOK ZVIJEZDA KHABY OBJAVIO VIDEO KOJIM POZIVA NA MIR: OVO JE ZA SVE LJUDE KOJI SU U RATU

Svijet

TIKTOK ZVIJEZDA KHABY OBJAVIO VIDEO KOJIM POZIVA NA MIR: OVO JE ZA SVE LJUDE KOJI SU U RATU

Jedan od najpoznatijih tiktokera Khaby Lame iskoristio je svoju slavu na društvenim mrežama kako bi poslao poruku mira cijelom svijetu.

Khaby je snimio video uz pomoć prijatelja. Khaby nosi vojnu uniformu s ruskom zastavom na ruci, a njegov prijatelj na ramenu ima zastavu Ukrajine.

Umjesto pravog oružja koristili su u videu igračke. U jednom trenutku oba vojnika odbacuju oružje i snažno se zagrle. Potom podignu list papira na kojem je iscrtan znak mira.

Uvijek sam koristio svoje društvene mreže za promicanje pozitivnih poruka i ova poruka je poruka mira za sve ljude koji su u ratu – poručio je Khaby.
Stotine njegovih pratitelja u komentarima je poslalo istu poruku: “Zaustavite rat”.

Inače, Lame, senegalsko-talijanski tiktoker, svoje snimke bazira na često nepotrebnim takozvanim “life hackovima”, ukazujući na njihov apsurd. Mladi TikToker pokazuje kako se isti ti zadaci mogu izvoditi na puno jednostavniji način. Primjerice, u svojim videima pokazuje kako se bananu jednostavno može oguliti, umjesto da se nareže nožem. Pri tome nikada ne kaže ni jednu riječ.

Podsjećamo, veliki broj slavnih osoba, glumaca, pjevača, influencera i političara iskoristilo je društvene mreže kako bi jasno kazali kako žele da se rat u Ukrajini završi te da se zaustavi stradanje civila u toj zemlji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khaby Lame (@khaby00)

hayat.ba