Dve godine lečio PACIJENTKINJU kojoj nije mogao da odoli, a onda napravio GREŠKU zbog koje će ispaštati

Svijet

Dve godine lečio PACIJENTKINJU kojoj nije mogao da odoli, a onda napravio GREŠKU zbog koje će ispaštati

Doktor Endrju Gaj Džons suočava se sa disciplinskim saslušanjem od strane Tribunala za medicinske radnike (MPTS) nakon što je optužen da je dodirivao pacijentkinju bez pristanka i “bez medicinskog razloga”.

Dr Džons, koji je radio u NHS fondaciji univerzitetskih bolnica u Liverpulu, takođe je optužen za pružanje loše kliničke nege pacijentu.

Generalni medicinski savetnik (GMC), koji reguliše registar lekara koji mogu da se bave medicinom u Velikoj Britaniji, pokrenuo je istragu protiv dr Džonsa, a optužbe će sada preći na saslušanje o nedoličnom ponašanju pred nezavisnim većem.

– Tribunal će ispitati navode da dr Džons nije pružio dobru kliničku negu pacijentu A. – navodi se u saopštenju MPTS-a, prenosi Liverpool echo.

– Takođe se navodi da je na brojnim konsultacijama dirao pacijenta A. na način koji nije bio klinički indiciran i bez pristanka – navodi se, a postupci dr Džonsa očigledno su bili s*ksualno motivisani.

Ako se utvrdi da su optužbe dokazane, veće ima ovlašćenje da ga suspenduje iz prakse u Ujedinjenom Kraljevstvu ili da ga trajno ukloni.

Saslušanja će se održati od 28. marta do 11. aprila u Mančesteru.

(objektiv.rs)