Mila Kunis i Ashton Kutcher prikupili već preko 15 miliona dolara za izbjeglice iz Ukrajine

Svijet

Mila Kunis i Ashton Kutcher prikupili već preko 15 miliona dolara za izbjeglice iz Ukrajine

Holivudski par Mila Kunis i Ashton Kutcher su odlučili da se vode narodnom porukom “djela, a ne riječi” te su pokrenuli akciju za pomoć izbjeglicama Ukrajine, koja je inače rodna zemlja slavne glumice.

Od samog početka, Ashton je dao do znanja kako stoji na strani zemlje u kojoj je, u gradu Černihivu, rođena njegova supruga Mila.

Pomoću kampanje “GoFundMe” počeli su prikupljati sredstva za pomoć napadnutoj zemlji, a do sada su skupili već blizu 16 miliona dolara, što je preko polovice zamišljenog iznosa od 30 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Vijest je na svom profilu podijelio Ashton koji se zahvalio svima na pomoći, a u komentarima brojni su im čestitali na ovako dobrodušnom gestu.
“Ljudi, skidam vam kapu jer ste svoj utjecaj – kao slavne zvijezde, iskoristili na pravi način. Duša mi je puna zbog ovoga što vidim”, napisala je jedna korisnica.

Inače, Mila koja se s porodicom preselila u SAD kada je imala sedam godina, izjavila je kako nikada nije bila ponosnija što je Ukrajinka.

“Uvijek sam se smatrala Amerikankom, ali danas nikad nisam bila ponosnija što sam Ukrajinka”, rekla je Mila, na šta je njen suprug dodao kako je i on ponosan jer je u braku sa Ukrajinkom.

Par se vjenčao 2015. godine, a zajedno imaju dvoje djece, kćerku Wyatt i sina Dimitrija.

klix.ba