Turska glumica: ‘Opet mi šalju uvredljive poruke zbog uloge

Showbizz

Turska glumica: ‘Opet mi šalju uvredljive poruke zbog uloge

Zvijezda ‘Nevjere’ Melis Sezen najviše vjeruje u ljubav, više nego u karijeru, a da joj se pruži prilika da snima s nekom holivudskom veličinom, odabrala bi slavnog Tima Burtona

Zvijezda serije “Nevjera” koja se emitira na Novoj TV, Melis Sezen (25), itekako je poznata našim gledateljima. Igrala je u seriji “Crni biser”, koja je nakon serije “Život je ponekad sladak” bila drugi veliki korak u njezinu glumačkom usponu. Kao i u “Crnom biseru” gdje je igrala Ebu, u “Nevjeri” igra lik Derin, oba lika opsesivna u ljubavi i strasti, spremne na sve da zadrže svoju ljubav.

– Kad sam prvi put pročitala scenarij, privuklo me pitanje: ‘Koliko daleko može ići i što je sve u stanju Derin učiniti’. Ebru je, za razliku od Derin, u seriji čak i ubila – govori Melis. Glumica dodaje kako ni od koga nije čula da voli Ebru ili Derin. Za prvi je lik dobivala uvredljive poruke. Čak su i njezini prijatelji rekli kako bi mrzili Ebru da ne poznaju Melis. Slično se ponavlja i s likom Derin. Glumica tolike reakcije smatra pozitivnima jer to znači da su gledatelji povjerovali u oba njezina lika. Kad se kamere ugase, kad snimanja završe, Melis ulogu Derin ostavlja na setu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melis Sezen (@melisssezen)

U stvarnom životu nema nikakve veze s likovima koje igra. Osim toga, vjeruje da bi imala velik problem kad ne bi izašla iz uloge. Derin zbog svoje ljubavi smišlja raznolike planove. Melis, pak, ne smišlja ništa.

– Ne, ne planiram. Nisam takva. Ako mi se netko svidi, to i pokažem – kaže. Najviše vjeruje u ljubav, više nego u karijeru… bilo što. Ističe kako nema nemogućnosti tamo gdje je prava ljubav. Da je doživjela takvu ljubav, ističe kako je nikad ne bih pustila. Kad se zaljubi, bez ikakvih ograda se prepusti emocijama. Ljubav u njoj budi samo pozitivu, ljepotu, ugodu…

Mogu se i dalje kretati, iako se pomalo osjećam kao drogirana – priča. Snimanja su joj teška, ali ističe lijepu energiju. Rade više od šest mjeseci, a na setu, kaže, nije došlo ni do jedne svađe. Ekipa i glumci sjajno su se povezali. Voljela bi se okušati u projektima izvan Turske, a kad govori o svjetskim zvijezdama mašta, o tome da radi s Timom Burtonom. Od turskih zvijezda divi se Halitu Ergençu. Iza nje je danas nekoliko “jakih” projekata i Melis s pravom nosi status zvijezde.

Kaže kako ne bi ušla u glumu da mama nije prepoznala njezin talent. Ona ju je odvela na prve satove glume, a Melis joj je i danas zahvalna na tome. U slobodno vrijeme voli slikati, plesati, pisati… Angažirana je i po pitanju ženskih prava, ne skriva da je teško biti žena u Turskoj. Grozi se spoznaje da žene dugo nisu imale pravo glasa, vjerovanja da ne mogu odlučivati. Sablažnjava je da na ženu i danas gledaju kroz prizmu rađanja. Zalaže se za to da sve žene imaju puno veća prava. Primjerice, pravo na obrazovanje…

– Mnoge se mlade žene i dalje moraju boriti da bi imale to pravo. Treba razgovarati o ljudima, a ne o spolu. Vjerujem da su svi tih problema danas postali puno svjesniji, ne zaostajući za svijetom u posljednje vrijeme. Velike su razlike između muškaraca i žena, nikad nisu bili ravnopravni. I danas gotovo svaki dan slušamo o uznemiravanju. Ne vjerujem da se uznemirava i suprotni spol. Nije to samo priča iz serija nego iz života puno žena – završava.

24sata