YouTube ograničava pristup kanalu Putinove televizije

Svijet

YouTube je najavio da će poduzeti mjere protiv nekoliko kanala na svojoj platformi, uključujući ograničavanje pristupa televizijskoj postaji RT u vlasništvu ruske države nakon ruske invazije na Ukrajinu.

“Uzevši u obzir izvanredne okolnosti u Ukrajini, poduzimamo nekoliko mjera. Onemogućujemo brojnim kanalima monetizaciju na YouTube-u, uključujući nekoliko ruskih kanala povezanih s nedavnim sankcijama. Nastavit ćemo nadgledati razvoj situacije i možda poduzmemo daljnje korake”, rekao je u izjavi u subotu glasnogovornik YouTube-a, piše Hina.

Twitter je u međuvremenu objavio da se pristup platformi ograničava u Rusiji uslijed invazije na Ukrajinu. Twitter je napisao da je “svjestan” da je pristup platformi nekim ljudima u Rusiji ograničen i dodao da “radi na tome da usluga ostane sigurna i dostupna”.

NetBlocks, firma iz Londona koja nadzire prekide internetske veze i pristup internetu diljem svijeta, zabilježila je da se pristup Twitteru i njegovim serverima “ograničava na vodećim mrežama” u Rusiji.

Rusija je objavila da djelomično ograničava pristup kompaniji Meta, bivšem Facebooku, optužujući ju za “cenzuru” ruskih medija.

radiosarajevo.ba