Objavljeni snimci borbi, ukrajinske vlasti poručuju: Vratili smo Harkov!

Svijet

Objavljeni snimci borbi, ukrajinske vlasti poručuju: Vratili smo Harkov!

Da Harkov nije pao potvrdio je i ukrajinski diplomata Oleksander Šerba koji je na Twitteru objavio da Harkov i dalje kontroliše ukrajinska vojska

Ukrajinske nage ponovno su preuzele kontrolu nad ključnim gradom Harkovom, rekao je regionalni guverner Oleg Sinegubov koji je jutros izvijestio da su Rusi ušli u grad.

“Kontrola nad Harkovom je potpuno naša”, objavio je na Telegramu.

Oružane snage, policija, obrambene snage rade na terenu, a grad se potpuno čisti od neprijatelja, dodao je.

BBC kaže da je verficirao jedan video koji kruži društvenim mrežama.

Na njemu se vidi skupina ukrajinskih vojnika koja se skriva iza zida, dok jedan lansira rakete ispaljene s ramena.

https://twitter.com/_ZhN_/status/1497846976976617472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497846976976617472%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fokus.ba%2Fvijesti%2Fglobus%2Fobjavljeni-snimci-borbi-ukrajinske-vlasti-porucuju-vratili-smo-harkov%2F2269874%2F

Situacija na terenu i dalje je promjenjiva i tvrdnje o kontroli teško je provjeriti, ali civili na terenu također su rekli za BBC da je Harkiv ponovno pod kontrolom Ukrajine i da sukob na ulicama jenjava.

Iako su prve informacije jutros bile da su ruski agresori ušli u Harkov, snimci koji pristižu tokom dana to opovrgavaju.

Da Harkov nije pao potvrdio je i ukrajinski diplomata Olexander Scherba koji je na Twitteru objavio da Harkov i dalje kontroliše ukrajinska vojska.

fokus.ba