PROBLEMATIČNI PUTNIK PRAVIO PROBLEME POSADI, STJUARDESA GA UDARILA LONCEM ZA KAFU

Svijet

PROBLEMATIČNI PUTNIK PRAVIO PROBLEME POSADI, STJUARDESA GA UDARILA LONCEM ZA KAFU

Avion kompanije “American Airlines” je preusmjeren na Međunarodni aerodrom Kanzas Siti u Mizuriju proteklog vikenda zbog jednog putnika koji je pravio probleme, piše Reuters.

Muškarac (50) je u avionu, koji je letio iz Los Anđelesa prema Vašingtonu, pravio probleme, a optužen je za napad i zastrašivanje stjuardese, kao i za ometanje posade aviona u njihovom radu.

Putnik se posadi obratio rekavši da ga “ljudi pokušavaju povrijediti i da su ga pratili kada je ušao u avion. Rekao je i da je putem telefona čuo kako mu povređuju porodicu, a kada je upitan kako izgledaju, pokazao je na osobu do njega i rekao da ima nož.

Stjuardesa je uzela mobitel od muškarca te je ustanovila da je pokušao pozvati policiju, no poziv nije uspio. Nekoliko minuta nakon što je sjeo na svoje mjesto, tražio je od posade čašu vode, a potom je došao do kokpita i “rekao posadi da ne leti i da ga posada aviona laže”. Na kraju je pokušao otvoriti i avion vrata, da bi ga stjuardesa udarila loncem za kafu dva puta u glavu.

Među putnicima je bio i jedan policajac, koji je pomogao da se savlada problematični putnik. Po slijetanju aviona, policija i FBI su uhapsili muškarca, piše Reuters.

hayat.ba