Prva velika potraga za Maddie McCann nakon 9 godina: Ceste blokirane, pretražuju i jezero

Svijet

Zbog osumnjičenog Christiana Bruecknera, koji je volio provoditi vrijeme na umjetnom jezeru u Portugalu, u blizini mjesta gdje je oteta Maddie McCann, istražitelji su pokrenuli još jednu veliku potragu

Započela je još jedna velika potraga za nestalom Madeleine McCann. To je prva velika potraga za njom u posljednjih devet godina. Ovoga puta, policija pretražuje područje kod umjetnog jezera u portugalskoj pokrajini Arade, a koje je ujedno i vrlo blizu mjesta na kojem je nestala Maddie.

Glavni osumnjičeni u slučaju nestale Maddie je njemački državljanin Christian Brueckner (45), ranije osuđivan za pedofiliju. Navodno je on područje kraj jezera nazivao “svojim malim rajem”, a vjeruje se i da je neko vrijeme živio tamo.

U ponedjeljak su vlasti zatvorile ceste oko umjetnog jezera zbog istrage, a na slučaju surađuju još i portugalska policija te Scotland Yard. Dio poluotoka je zatvoren za javnost.

Kako javlja Mirror, skupljanje fizičkih dokaza trajat će još barem dva dana, a u potragu su uključeni i ronioci koji će pretražiti i jezero.

Osumnjičeni Brueckner živio je u blizini u vrijeme kada je Maddie oteta. Njegov prijatelj Michael Tatschl je prije tri godine rekao kako je Brueckner često znao ići na jezero i provoditi vrijeme tamo zajedno s još jednim prijateljem. Tatschl je poručio kako je “100 posto siguran da je Brueckner oteo Maddie”.

Isto područje pretraženo je 2008. godine. Tada je portugalski odvjetnik Marcos Aragao Correia tvrdio da je čuo kako je Maddie ubijena te da je njezino tijelo bačeno u jezero. U potrazi su pronađene dvije vreće u kojima su bile male kosti, no policija je zaključila kako su kosti premale da bi bile ljudske.

24sata.hr