Drama u BiH: Blokirali policijsko vozilo, izvukli osobu iz njega i pretukli je

Region

Drama u BiH: Blokirali policijsko vozilo, izvukli osobu iz njega i pretukli je

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 12. februara 2022. godine, uhapsili su S.S. i A.S., oba s područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela Nasilničko ponašanje i Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje i P.P. s područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Navedena lica su na regionalnom putu Doboj–Petrovo u mjestu Sočkovac, opština Petrovo, svojim vozilima izvršili zaprečavanje službenog vozila s prednje i zadnje strane, te onemogućili dalje kretanje službenog vozila u oba pravca.

Nakon toga je lice inicijala S.S. prišlo vratima vozača te preko policijskog službenika pokušalo da zada udarac licu inicijala Z.B. koje se nalazilo na mjestu suvozača, a koje je trebalo da bude saslušano u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo.

U istom, A.S. i P.P. su otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i iz istog
izvukli lice inicijala B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca.

“Policijski službenik je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio navedena lica da nastave sa uda rcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili”, tvrde iz policije.

Lice B.Z. je službenim vozilom prevezeno u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućeno u Dom zdravlja Petrovo odakle je prebačeno u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Navedena lica su uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

radiosarajevo.ba