Čije suđenje je prekinula dojava o bombi u Sarajevu:

Region

Čije suđenje je prekinula dojava o bombi u Sarajevu:

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je dojavljeno da se nalazi bomba, zbog čega je brzo reagovala policija MUP-a Kantona Sarajevo.

Evakuisani su svi zaposleni i posjetioci, a urađen je i pregled svih prostorija.

Upravo je ova dojava prekinula suđenje po tužbi aktuelnog direktora Granične policije BiH Zorana Galića protiv Vlade Federacije BiH koje je trebalo početi danas u ovoj ustanovi.

Dojava o bombi je upućena oko 09.30 sati nakon čega je naloženo da se zgrada isprazni, potvdio je za Večernjak savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman, koji je bio u pratnji Galićevog advokata.

“Sutkinja je naravno bila prinuđena prekinut daljni rad. Simptomatično je da je dojava stigla baš neposredno nakon početka suđenja”, rekao je Hoffman.

Nakon provedenog konkursa za direktora Federalne uprave policije, Zoran Galić je bio prvi rangirani za tu poziciju. Ali, Vlada nikada nije provela taj konkurs – on nije izabran na poziciju direktora.

Zbog toga je prošle godine pokrenuo spor na sudu. Na mjesto vršitelja dužnosti direktora FUP-a postavljen je Ensad Korman. Prema zakonu o unutašnjim poslovima Federacije BiH na poziciji direktora Federalne uprave policije trebao bi biti Hrvat budući je ministar Bošnjak.

radiosarajevo.ba