TEST S ČAŠOM OBIČNE VODE OTKRIVA OZBILJNU BOLEST! Uzmite samo par gutljaja i odmah ćete znati da li ste u OPASNOSTI

Zdravlje

TEST S ČAŠOM OBIČNE VODE OTKRIVA OZBILJNU BOLEST! Uzmite samo par gutljaja i odmah ćete znati da li ste u OPASNOSTI

Dijabetes ili šećerna bolest ponekad ne daje jasno prepoznatljive simptome, odnosno pacijenti imaju tegobe koje ne bi u prvi mah povezali baš sa ovim problemom. Doktori upozoravaju da ćete prve signale ove bolesti osjetiti po čulu ukusa, a možete probati i test s čašom vode koji će vam to pokazati.

Ako pijete vodu odmah ujutru čim ustanete, vjerovatno uživate u prvim gutljajima i osveženju. Ali ako osjetite jedan određeni ukus, moguće je da imate dijabetes.

Ako se šećerna bolest ne tretira, može vremenom izazvati visoke nivoe glukoze u krvi što će vam dati sladak ukus u ustima, kada ne jedete i ne pijete ništa slatko. A to možete testirati čašom obične, bezukusne vode.

Probajte da popijete čašu vode i ako osjećate jasan slatkasti ukus, moguće je da imate dijabetes, a da to i ne znate. Ako vam se i dah povremeno osjeća na voće a niste ga jeli, ovo je veliki znak upozorenja.

Drugi signali da je bolest već uznapredovala biće zamagljeni vid, izuzetna žeđ, često uriniranje i iscrpljenost. novi.ba/MONDO