Zapalio se auto u Vrpolju blizu pumpe: ‘Bila je na pumpi, točila plin, zapalila je cigaretu i bum’

Region

Zapalio se auto u Vrpolju blizu pumpe: ‘Bila je na pumpi, točila plin, zapalila je cigaretu i bum’

Djelatnici Petrola koji su u to vrijeme radili na postaji kažu da ne znaju što se dogodilo jer je sve bilo izvan njihovog vidokruga, a nisu htjeli niti reći koje su gorivo točili u automobil nesretne žene

Prava drama odigrala se u petak oko 9.20 minuta na cesti Đakovo – Vrpolje u Brodsko posavskoj županiji. Eksplodirao je i gorio automobil Toyota sisačkih registarskih pločica samo nekoliko desetaka metara dalje od Petrolove benzinske postaje.

– Bio sam u blizini kod sestre kada se čula snažna eksplozija, a potom se vidio i dim. Sve je dolazilo iz smjera benzinske postaje pa sa tamo potrčao. Kada sam došao vidio sam da na cesti gorio automobil, vozačeva vrata su bila otvorena, auto je do pola bio u plamenu – rekao je muškarac koji živi u blizini benzinske postaje.

– Nekoliko trenutaka ranije muškarac koji je stao iza automobila uzeo je ozlijeđenu vozačicu stavio je u svoj automobil i odvezao u bolnicu. Koliko ja imam informaciju, prije eksplozije žena je točila plin u svoj automobil. Platila je i krenula dalje u smjeru centra Vrpolja. Kada je izašla s prostora benzinske postaje na cestu, navodno je odlučila zapaliti cigaretu i kada je upalila upaljač dogodio se “buum”. Koliko sam čuo imala je ozlijede po glavi, izgorjela joj je kosa – rekao je.

Na mjesto nesreće, kada su vatrogasci ugasili požar, automobila je u cijelosti izgorio uz policiju očevid je obavio inspektor zaštite od požara.

Djelatnici Petrola koji su u to vrijeme radili na postaji kažu da ne znaju što se dogodilo jer je sve bilo izvan njihovog vidokruga, a nisu htjeli niti reći koje su gorivo točili u automobil nesretne žene.

24sata