Novi detalji užasa na Korčuli: Nakon što je ubio majku, na ulici je krvav napadao ljude

Region

Novi detalji užasa na Korčuli: Nakon što je ubio majku, na ulici je krvav napadao ljude

Nakon ubojstva nije stao sa svojim krvavim pohodom. Otišao je do grada gdje je napao najmanje dva muškarca. Jedan od njih je vlasnik lokalnog ugostiteljskog objekta.

Korčulanska policija uhitila je u petak 34-godišnjaka koji je, kako sumnjaju, u kući u Veloj Luci doslovno zaklao majku. Prema prvim informacijama napao ju je britvom, porezao i navodno zaklao.

– U obiteljskoj kući pronađeno je mrtvo tijelo žene na kojem se nalaze ozljede koje upućuju na nasilnu smrt – javili su kratko iz PU dubrovačke. Napomenuli su da su priveli muškarca kojeg dovode u vezu s napadom, da su obiteljski povezani te da je sad pod nadzorom. Uz policajce je na otok došao i županijski državni odvjetnik iz Dubrovnika kojeg je zatekao krvavi prizor. U ispomoć na otok stižu i kriminalisti iz Dubrovnika, a osumnjičeni će noć provesti u pritvoru.

No nakon ubojstva nije stao sa svojim krvavim pohodom. Otišao je do grada gdje je napao najmanje dva muškarca. Jedan od njih je vlasnik lokalnog ugostiteljskog objekta.

– Čuli smo da je napao jednog našeg sumještanina, a onda je pedesetak metara od mjesta gdje taj čovjek živi napao i moga muža i to s leđa. Suprug se hrvao s njim, a onda je mladić pobjegao. Uskoro je napao još jednog čovjeka kojeg znamo, muž je potrčao u pomoć tom čovjeku, a mladić je pobjegao. Kasnije ga je pokupila policija, sve se dogodilo u pet minuta i 50 metara – ispričala je žena jednog napadnutog muškarca za Dubrovački vjesnik. U trenutku napada, mladić je bio pun krvi. Pretpostavljaju da ona pripada majci koju je netom prije zaklao.

– Mog je muža napao bez ikakvog razloga, s leđa, šakama, a on ima operiranu vratnu kralježnicu. Doživio je šok, istraumatiziran je ali i ozlijeđen – ispričala je mještanka.

Naime, u razgovoru s mještanima koji žele ostati anonimni neslužbeno saznajemo da ovo nije prvi nasilni čin muškarca. Majka ga je već prethodno prijavljivala policiji zbog prijetnji. No, osim toga doznajemo da je njegova majka unatrag nekoliko dana rekla kako je stao piti terapiju te je to zabrinjava. Jednom prilikom, doznajemo, u afektu je razbio cijeli roštilj ispred kuće. Policija je nekoliko puta intervenirala, ali ne zbog nasilja već zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Inače, ubijena žena rodom je iz Brazila a u Hrvatsku je došla zbog ljubavi i vjenčanja s Hrvatom pomorcem. On se i sad nalazi na brodu te ga je policija pokušala kontaktirati zbog te stravične situacije.

Mještani Vela Luke priznali su da su šokirani napadima i dodaju kako se mladić oduvijek čudno ponašao. Sumnjaju da se drogirao.

Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja.

24sata