Nakon što su odslužili tri mjeseca kazne: Rafi i Vafi uhvaćeni u pljački

Region

Nakon što su odslužili tri mjeseca kazne: Rafi i Vafi uhvaćeni u pljački

Palestinci u Ljubuškom ukrali zlatni nakit u kući, u Mostaru uhapšeni

Samir Rafi (23) i Said Vafi (Wafi, 26) iz Palestine preksinoć su uhapšeni u ulici Braće Fejića u Mostaru, a sumnjiče se, kako je to rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, za izvršenje krivičnog djela na području Policijske stanice Mostar-Sjever.

Riječ je o migrantima koji su mostarskoj policiji dobro znani nakon što su se prošle godine, tačnije 23. oktobra, sukobili s uposlenicima JP „Željeznice FBiH“ u vozu koji je saobraćao na relaciji od Sarajeva do Mostara.

Izbačeni iz voza na području Drežnice
Oni su se, kako je tada rečeno, u vozu neprimjereno ponašali, a nakon što su upozoreni, fizički su nasrnuli na osoblje „Željeznica FBiH“.

Iako su izbačeni iz voza na području Drežnice kod Mostara, oni su zgrabili kamenice te počeli gađati uposlenike, a potom su na vozu razbili četiri prozorska stakla, nakon čega su pobjegli u brda.

Policija ih je uspjela uhvatiti, a zbog tog incidenta proveli su tri mjeseca u zatvoru, iz kojeg su pušteni krajem januara, i to nakon sporazuma o priznanju krivice.

Međutim, svega nekoliko dana poslije dali su se u nove „pohode“, i to na području Ljubuškog, gdje su zatečeni tokom pljačke porodične kuće u mjestu Studenci.

Sumnja se i da imaju lažni identitet
U tu kuću su, prema policijskom izvještaju, provalili 2. februara, a nakon dojave o tome, zatečeni su na licu mjesta. Utvrđeno je da su u kuću provalili razbivši prozor na spavaćoj sobi, a policija je kod njih pronašla zlatni nakit i novac koji su uzeli nakon što su ispreturali unutrašnjost kuće.

Nakon kriminalističke obrade pušteni su na slobodu, a iz Ljubuškog su se ponovo vratili u Mostar, gdje su ponovno uhapšeni. Oni su, inače, po izlasku iz zatvora trebali biti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima, a sumnja se i da imaju lažni identitet.

avaz.ba