SNIZITE HOLESTEROL SAMO JEDNOM PROMJENOM: Stručnjak otkrio – ovakvo TUŠIRANJE pomaže, a smanjit ćete i MASTI U TIJELU

Zdravlje

Visok holesterol označava da su molekuli masti iz krvotoka počeli da se lijepe za zidove arterija i otežavaju protok krvi do organa. Povišen holesterol podiže rizik od srčanog i moždanog udara, i mnogi se trude da pravilnom ishranom smanje ovu opasnost.

Povišen holesterol otežava protok krvi do organa i podiže rizik od srčanog i moždanog udara. Tada se molekuli masti iz krvotoka lepe za zidove arterija, što dovodi do njihovog začepljenja, a to može biti vrlo opasno. Srećom, hladnije tuširanje u određeno doba dana može pomoći da se spreči ili preokrene ovo začepljenje.

Prema rečima farmaceuta Husaina Abdeha, tuširanje u različito doba dana može u nekim slučajevima doneti koristi za zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Kada se molekuli holesterola drže za zidove arterija, oni doprinose stvaranju plaka koji uzrokuje da se prolazi vremenom sužavaju. U ovoj fazi, potrebne su rigorozne mere u vidu dijete i vežbanja.

Sve je više dokaza da hladnije tuširanje ujutru podstiče veći osećaj budnosti, a osim toga, podstiče ljude da dublje udahnu, čime se snižava nivo ugljen-dioksida u tijelu.

“Hladno tuširanje poboljšava cirkulaciju optimizujući protok krvi. Kao rezultat toga, možda ćete doživjeti niži krvni pritisak i takođe moći da “pročistite” blokirane arterije. Ovo djeluje tako što hladna voda podstiče krv da okružuje organe, što pomaže u borbi protiv srčanih problema”, ističe farmaceut i dodaje:

“Hladna voda takođe podstiče efikasno pumpanje krvi, što znači da pomaže arterijima da se otčepe. Štaviše, hladnija tuširanja mogu pomoći u smanjenju nivoa štetnih masti u tijelu, prisiljavajući tijelo da ih koristi za toplotu. Tuširanje hladnom vodom ubrzava sagorjevanje masti”, kaže stručnjak.

(MONDO)