Mladić, koji je nasrtao na demonstrante – osumnjičen za napad na maloljetnicu

Region

Mladić, koji je nasrtao na demonstrante – osumnjičen za napad na maloljetnicu

Čedomir Srnić, koji je javnosti postao poznat poslije napada čekićem na demonstrante na Novom mostu u Šapcu, osumnjičen je da je u jednom klubu napao i povrijedio maloljetnu Šapčanku K. K. Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle Podrinske, on se predao policiji.

Iz Podrinskih navode da su pokušali da dobiju zvaničnu informaciju iz Policijske uprave Šabac, ali da se oni nisu javljali na telefonske pozive novinara.

Prva informacija pojavila se putem društvenih mreža, na kojima se oglasila žrtva, maloljetna K.K, piše Nova.rs.

„Večeras sam napadnuta i dobila sam udarac u glavu od osobe protiv koje sam podigla dvije krivične prijave za nasilje. Od osobe koja je tukla ljude i na Šabačkom mostu, Čedomira Srnića“, napisala je djevojka u svojoj objavi.

Nova.rs piše da su svjedoci koji su bili u klubu gdje se dogodio napad, izjavili da je mladić prišao djevojci sa leđa i prvo je polio pićem, a onda udario flašom u glavu. Intervenisalo je obezbjeđenje koje ga je izbacilo iz kluba, a Srnić je navodno, sve vrijeme vikao: “Znate li vi ko sam ja?”. Pozvana je policija, ali je Srnić pobjegao prije njihovog dolaska, dodaje Nova.rs.

“To večer sam kćerku doveo u Šabac kod drugarica da izađu u neki kafić. Dogovorili smo se da će ostati do ponoći i da ću ja biti budan da dođem po nju kad me pozove, jer nije smjela sama da ide kući. Ja sam sjedio kod kuće, čekao njen poziv i ona me pozvala oko ponoći plačući mi rekla: tata dolazi molim te, Čeda me ubi”, priča za Podrinske Malenko Komanović, otac napadnute djevojke.

“U trenutku se prekinula veza, a ja sam izbezumljeno odmah krenuo za Šabac. Ženi sam rekao da pozove policiju. Kada sam došao do Starog grada, zaustavila me saobraćajna policija, zbog alkotesta. Ja sam im objasnio da mi je dijete u opasnosti i da su je napali. Kada su me nakon kontrole pustili, kod mostića na Starom gradu, vidio sam Čedomira koji je išao od Save ka gradu. Ja sam zaustavio auto, i krenuo ka njemu. Tada me je vidio i pobjegao na drugu stranu. Zvao sam policiju koja me je prethodno tu zaustavljala, pokušavajući da im objasnim da je to dečko koji je napao moju kćerku. Policajci nisu reagovali, otišli su sa Starog grada, a napadač je pobjegao. Kasnije je stigla policija, pokušavali su da ga nađu, ali te večeri nisu uspjeli”, objašnjava Malenko Komanović.

Otac napadnute djevojke kaže da taj trenutak kada je video kćerku nakon napada nikada neće zaboraviti. Ističe da je ona te večeri bila izuzetno uznemirena i uplakana.

“Kada sam se sreo sa kćerkom, ona mi se bacila u zagrljaj, sva uplakana govoreći mi tata ne daj me nikom. Taman sam mislio da smo uspjeli da se vratimo u normalu, ponovo nam se ovo dešava. Moje dijete i moja porodica imamo veliki problem sa Čedomirom. Dva puta smo prijavljivali policiji uznemiravanje koje smo trpjeli. Policija ne reaguje, i čast izuzecima, ali mislim da ne možemo da se oslonimo na policijsku zaštitu. Ovog puta neću odustati dok se ne riješi ovaj slučaj. Mislio sam da ćemo uspjeti da riješimo, da će neko reagovati, međutim očigledno da se ne završava tako lako. Ovog puta ću ići do kraja kako bi nasilju stali na put”, zaključuje Malenko Komanović.

Navodi da je zahvalan svim ljudima koji njegovoj kćerki i njegovoj porodici pružaju podršku, a također ističe da je te večeri nekoliko djevojaka stalo u zaštitu njegove kćerke nakon incidenta, te da je i obezbjeđenje noćnog kluba profesionalno reagovalo i napadača odmah izbacilo napolje, pišu Podrinske.

n1