PAŽLJIVO SA KUPOVINOM HRANE! OVAKO ćete namirnice platiti DUPLO!

Zanimljivosti

PAŽLJIVO SA KUPOVINOM HRANE! OVAKO ćete namirnice platiti DUPLO!

Nenad Kovačević iz Sasomangea istkao je da je zakonom regulisano da restorani stavljaju različite cene na različitim kanalima prodaje, pa se tako može desiti da jedno jelo platite duplo više kada naručite onlaj, nego kada sednete u restoran da pojedete.

– U poslednje vreme je primetno da je cena hrane skuplja kada se naruči i to do 20/30 odsto. Mnogi su mišljenja da na taj način aplikacije ili dostavljači žele da tu uslugu dostave naplate i od krajnjih kupaca i od restorana, ali ono što je približnije istini, mislim da restorani na taj način žele da samou cenu oglašavanja, tj. taj novac koji izdvajaju za oglašavanje naplate od krajnjeg potrošača, tj. kupca njegove hrane – ističe Nenad Kovačević iz Sasomange.

I pored toga, potrošači ne odustaju od naručivanja hrane preko onlajn aplikacija.

– To je uvećano za oko 200 odsto od kada je počeo period korona virusa. Restorani po zakonu imaju pravo da za različite kanale prodaje definišu različite cene. Ono što bi bilo dobro i preporuka samim restoranima da budu istaknute same cene koje su u restoranu i cene dostave preko aplikacije, jer i tako izbegli nesuglasice sa potrošačima – ističe Kovačević.

pink.rs