LJEPOTICA SA NAJDUŽIM NOGAMA U SIBIRU, ŽENA OD GUME: NEĆETE VJEROVATI ŠTA SVE MOŽE URADITI!

Zanimljivosti

LJEPOTICA SA NAJDUŽIM NOGAMA U SIBIRU, ŽENA OD GUME: NEĆETE VJEROVATI ŠTA SVE MOŽE URADITI!

Kako zdrav život danas postaje norma, bavljenje sportom ne mora biti dosadno ni uobičajeno, kao ni nezanimljivo.

Dokaz tome je i Ana Davidova, prvakinja Sibira u ritmičkoj gimnastici i osnivačica studija za istezanje u Irkutsku.

Ona u svom studiju nudi četiri vrste treninga, a otvorila je i prostor za masažu i opuštanje.

Ana tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema. Pristaje gotovo svim osobama. Ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprječava povrede i donosi emocionalno blagostanje.

Tvrdi kako vježbe istezanja i treninzi pomažu i kod stanja psihičkih blokada. Nije riječ samo o fizičkoj dobrobiti koje možete imati od praktikovanja vežbi koje Ana podučava, već uz pomoć dubokog istezanja možete poboljšati i psihičko stanje.

Preko tijela komuniciramo sa svojom dušom. Vježbanjem mišića i ligamenata oslobađamo se emocionalnog stresa. Ponekad, kad me nešto nervira, isključim telefon, uključim tihu muziku, protegnem se, opustim, dok ne postane lakše. Nakon toga već mogu donijeti nekakvu adekvatnu odluku – objašnjava Ana.
Ističe kako je za trenera ove vrste sporta izuzetno važno znati korektno komunicirati, poznavati tehniku izvođenja vježbi. A ključno je, kako kaže, emocionalno i psihički raditi s učenicima.

Treneri moraju biti superprofesionalci, koji moraju sve da razumiju što se istezanja tiče. A bitno je i da su sportisti, po njenom mišljenju.

Za istezanje nije potrebno ništa posebno, koriste se prostirke i jastuci. Polaznici moraju biti aktivni i energični.

Ispunjen, zdrav način života jeste bavljenje aktivnošću koja vam ne samo da pomaže da zategnete tijelo, već pomaže i da dovedete vaše misli u red. Da sport može biti kul, jednostavan i dio užurbanog života dokaz je ova upravo ljepotica, prenosi IrkutskMedia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE FLEX GIRL (@anna_davydovaa)

hayat.ba