Gordon Ramsay priznao čega se najviše uplašio kada je kuhao za Putina: “Us*ao sam se”

Zanimljivosti

Gordon Ramsay priznao čega se najviše uplašio kada je kuhao za Putina: “Us*ao sam se”

Dijeleći svoje kulinarske savjete i kritike mnogi bi rekli kako je Gordon Ramsay osoba koja se ne plaši nikog i ničeg. No, to je daleko od istine. I on ima svoje strahove, a jedan od njih je Vladimir Putin.

Proslavljeni kuhar priznao je kako je upravo ruski predsjednik bio “najstrašnija” osoba za koju je priređivao jela, a evo i što ga je najviše uplašilo.

“Iskreno, us*rao sam se. Po glavi mi se motalo samo jedno: ‘Šta ako otrujem ovu dvojicu?’ Zamislite kroz kakav bih pakao morao proći”, rekao je.

Ramsay je za Putina i britanskog premijera Tonyja Blaira kuhao 2000. u rezidenciji Downing Street, a tvrdi da je to za njega bilo prilično neobično iskustvo.

“Došao sam da ih pozdravim, a oni su me ispitivali o engleskim šparogama. Jedino što mi je bilo na umu je ‘Čovječe, vodite me odavde. Gotov sam'”, ispričao je.

Kako je istakao, poznati kuhar bio je ograničen nedostatkom prostora i osnovnog kuhinjskog pribora u rezidenciji tadašnjeg premijera.

“Očekivali bi da u Downing Streetu ima odgovarajuća kuhinja, no tamo nije bilo ničega. Morao sam nositi svoje lonce”, rekao je.

Nakon stresnog iskustva, Ramsay je svoj honorar od ručka donirao u dobrotvorne svrhe.

Ranije, kuhar je priznao kako je najpoznatija osoba za koju je kuhao bila princeza Diana koja ga je posjetila u njegovom restoranu u Chelseaju.

“Bila mi je čast upoznati je, taj trenutak nikad neću zaboraviti”, rekao je.klix.ba