Otac nestalog Mateja: Telefon je imao 75% baterije kada je posljednji put registrovan na ovom mjestu

Region

Otac nestalog Mateja: Telefon je imao 75% baterije kada je posljednji put registrovan na ovom mjestu

Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, a njegov otac Nenad Periš u razgovoru za hrvatske medije otkrio je nove detalje iz istrage. Između ostalog, Periš je izjavio da vjeruje da je Matej kobne večeri ugasio mobilni telefon zbog skupih impulsa.

– Nažalost, zasad nemam nikakvih novih informacija o Mateju, niko me iz MUP-a Srbije nije kontaktirao od juče, ali znam da ljudi i dalje predano rade i ja im po stoti put zahvaljujem na trudu – rekao je Nenad.

On je upitan i za Matejev telefon, koji se u medijima navodi kao jedan od ključnih dokaza za otkrivanje onoga što se nestalom mladiću dogodilo.

– Mobilni, koliko znam, nije pronađen, a izlistani su svi pozivi i poruke i tu nije, koliko vidim, bilo nekih podataka koji bi ukazivali na zaključak da istraga krene prema nekom drugom putu. Mobilni je bio, koliko sam čuo, u 23 sata pun 75 odsto, to mi je rekao njegov prijatelj, ali kako u lokalu nema vaj-faja, a dosta su skupi impulsi, pretpostavljam da je to razlog zašto ga je Matej isključio – istakao je Periš i dodao:

– Ne znam postoje li tehničke mogućnosti identifikacije telefona koji je isključen a ima bateriju u sebi, nisam stručnjak za to. Ali, kažem, MUP Srbije vodi istragu i očekujem da oni sve to detaljno provjere i vide, te donesu zaključke. Ne želim da im smetam, imam pravo kao otac da se interesujem, ali kao laik ne želim im određene stvari nametati i sugerisati jer oni su profesionalci koji rade svoj posao – podvukao je Nenad.

Izvor: Pink