„OPROST JE NAJBOLJA OSVETA.“ – 5 RAZLOGA ZAŠTO TREBATE OPROSTITI I ONIMA KOJI SU VAS NAJVIŠE POVRIJEDILI

Zanimljivosti

„OPROST JE NAJBOLJA OSVETA.“ – 5 RAZLOGA ZAŠTO TREBATE OPROSTITI I ONIMA KOJI SU VAS NAJVIŠE POVRIJEDILI

Bol je tako moćan i intenzivan osjećaj, a kad vas neko povrijedi osjećate se kao da se svijet ruši oko vas. Zašto oprostiti osobi koja ti je uništila dušu? Zašto se ne osvetiti? Navest ćemo vam više razloga.

Oproštenje je najbolja osveta

Počet ćemo s prvim razlogom – i što je najvažnije – oprost je stvarno najbolja osveta. Ovog puta koristimo osvetu na kreativan način, stvarajući vam bolju budućnost. Jer ništa više ne uništava negativnu silu nego vidjeti te kako se smiješ i nastavljaš sa svojim životom.

Oprostiti znači odustati od prošlosti i opet učiti voljeti

Morate znati da nisu svi ljudi koji pokucaju na vrata vaše duše trebali zauvijek i ostati s vama. Da i ne spominjem, neki od njih dolaze samo da vas nauče životnoj lekciji, a zatim nastave svoj put. Zato je vrlo važno oprostiti – prevladati ono što se dogodilo, odreći se prošlosti i krenuti dalje sa svojim životom.

Vrijeme je da se usredotočite na stvari koje su se dogodile kako biste ih mogli prevladati. Većinu vremena niste ništa drugo do žrtva vlastite vibracije i razine privlačnosti. Kad nastavite kriviti nekoga drugoga, automatski se prepuštate kontrolu svog života tako što je dajete nekom drugom i tako se pripremate da opet budete žrtva na životnom putu.

Oprost vas čini jačim

Samo jaka osoba može uistinu oprostiti. Jer jaka osoba može prihvatiti ono što se dogodilo kako bi shvatila situaciju, odreći se mržnje koju osjeća prema osobi koja ga je povrijedila i shvati da je vrijeme da nastavi svoj život.

Oproštenje uzrokuje da postanete odgovorni za vlastitu sreću

Vaše misli i postupci stvaraju vaš vanjski svijet. Zadržavajući bol, patnju, bijes, mržnju i želju za osvetom u svojoj duši samo štetite sebi i idete stazom na kojoj osjećate ogorčenost i negativnost na svakom koraku koji poduzmete. Pomoću tih emocija ne uspijevate izgraditi svoju budućnost i rađati sva buduća iskustva sreće i zadovoljstva.pozitivanstav.com