STAVILA JE SAPUN U DVORIŠTE, KOMŠIJE JOJ SE SMIJALE: A sad joj svi kopiraju IDEJU, ovo provjereno radi

Zanimljivosti

STAVILA JE SAPUN U DVORIŠTE, KOMŠIJE JOJ SE SMIJALE: A sad joj svi kopiraju IDEJU, ovo provjereno radi

Ako želite siguran, netoksični način za oslobađanje od štetočina koji uništavaju vaš naporan rad, onda bi trebali da isprobate neke od savjeta i trikova koje ćemo navesti u nastavku teksta…

Koristite kosu – To možda zvuči jezivo i nekako grubo, ali stavljanje ljudske kose oko svog vrta može odvratiti veće štetočine poput rakuna i zečeva.

Korištenje vazelina – Nanesite vazelin oko vrhova svojih biljaka kako bi stvoriti skliske barijere koje gladni puževi ne mogu preći.

Koristite ulje paprene metvice – Očito, miševi ne mogu podnijeti miris ovog ulja! Jednostavno namočite nekoliko pamučnih loptica u ovo ulje i staviti ih oko područja gdje miševi uzrokuju probleme.

Koristite češnjak u prahu – Bacanje češnjaka u prahu preko vrtnog tla je jeftin i učinkovit način da se zadrži zečevi daleko.

Koristite sapune – Držite jelena daleko od svoje vegetacije tako što ćete razbacati komadiće sapuna po vrtu.

Koristite bijeli ocat – Namakanje krpe ili pamučne loptice u ocat i ostavljanja u blizini vašeg vrta može spriječiti mačke, zečeve i rakune da naruše vaš urod.

Koristite baby puder – Razne bube mogu biti pravi problem za vaš vrt! Riješite ih se lagano stavljanjem dječijeg pudera na svoje biljke. To će ostaviti nepoželjni ukus i miris na njima, koji su kornjaši neće cijeniti.

Koristite slomljene školjke od jaja – Slomiti školjke od jaja kako bi spriječili puževe i žohare, a također su pogodne jer daju kalcij vašim biljkama.

Koristite kredu – Mravi ne vole prašinu od krede. Dakle, ako imate problem sa mravima u svom vrtu, pokušajte prskanjem izlomljene krede. (novi.ba)